Ο σκηνοθέτης Κίμωνας Τσακίρης μίλησε στο STAR για τη νέα του ταινία «Αρχαιολόγος»

Κάνει πρεμιέρα στους κινηματογράφους σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου

Ο σκηνοθέτης Κίμωνας Τσακίρης μίλησε στο STAR για τη νέα του ταινία «Αρχαιολόγος»

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης Κίμων Τσακίρης, που έγινε γνωστός με το ντοκιμαντέρ Sugartown – Οι Γαμπροί (2006), επιστρέφει με την «Αρχαιολόγο», μια ταινία τεκμηρίωσης γύρω από την προσπάθεια της αρχαιoλόγου Γεωργίας Καραμήτρου να σώσει ό,τι μπορεί πριν χαθεί για πάντα στον βυθό μιας τεχνητής λίμνης στη Δυτική Μακεδονία.

Ο κ. Τσακίρης ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του STAR Live U και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην γνωριμία του με την κ. Καραμήτρου: «Η κ. Καραμήτρου απευθύνθηκε στην εταιρεία παραγωγής για να γίνει ένα ντοκιμαντέρ τεκμηρίωσης, αυτό που λέμε κλασσικό αρχαιολογικό ντοκιμαντέρ. Όταν την γνώρισα κατάλαβα πως πρόκειται για μια πάρα πολύ δυνατή γυναίκα. Η δυνατή προσωπικότητα και παράλληλα η δυνατή ιστορία ήταν το έναυσμα για να γίνει αυτή η ταινία».

Λίγα λόγια για την ταινία:

Στις κοιλάδες και τις πεδινές ζώνες ��ου Αλιάκμονα υπάρχουν σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα που χρονολογούνται από τα προϊστορικά χρόνια. Για την Γεωργία Καραμήτρου, προϊσταμένη της Λ΄Εφορείας, που ανασκάπτει την περιοχή από τη δεκαετία του ’80, ο χρόνος κυλά αντίστροφα. Το 2012, ο χώρος θα μετατραπεί σε λίμνη από το υπό κατασκευή φράγμα Ιλαρίωνα της ΔΕΗ.

Η αρχαιολόγος καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθεί το σωστικό της έργο (με χρηματοδότηση της ΔΕΗ Α.Ε.), το οποίο δύο τρεις μήνες πριν από το τέλος του, βρίσκεται στην πιο αποδοτική του φάση.

H ταινία βγαίνει σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου στις κινηματογραφικές αίθουσες.


Για περισσότερες πληροφορίες παρακολουθήστε το παραπάνω βίντεο…

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top