Η προσωπική τραγωδία του Albano και της Romina Power

Έχασαν την κόρη τους και δεν την ξαναβρήκαν ΠΟΤΕ

Η προσωπική τραγωδία του Albano και της Romina Power
Albano και Romina Power ήταν το πιο δημοφιλές pop-duo της Ιταλίας. Ζευγάρι στο τραγούδι αλλά και στη ζωή, τα είχαν όλα. Αγάπη, ανοδική καριέρα, χρήματα και τέσσερα παιδιά. Πρώτος καρπός του έρωτα τους η πανέμορφη ξανθιά Ylenia.

Γεννημένη στις 29 Νοεμβρίου του 1970, η Ylenia ήταν ένα χαρούμενο, χαμογελαστό, γεμάτο όρεξη για ζωή παιδί. Έχοντας πάρει κάτι από το «αμερικανικό», ελεύθερο πνεύμα της μητέρας της, ερχόταν σε συνεχή σύγκρουση με τον Albano που ήταν ο πάτρονας του σπιτιού και της έθετε όλο απαγορεύσεις.

Η αρχή του κακού έγινε το 1993: Ένα ταξίδι στην Αμερική και συγκεκριμένα στη Νέα Ορλεάνη, ήταν αρκετό για να ανατρέψει μια για πάντα τη ζωή της οικογένειας. Η Ylenia συνόδεψε τους γονείς της σε αυτό το ταξίδι. Δεν είχε κλείσει τα 23. Σπούδαζε Λογοτεχνία αλλά μέσα της «ψαχνόταν» γενικά. Ήθελε να τα μάθει και να τα δοκιμάσει όλα.
Η Ορλεάνη τη γοήτευσε. Τριγύριζε στα στενά της πόλης όλη μέρα και απολάμβανε τη μυστικοπάθεια και τον υπόγειο ερωτισμό της. ‘Έτσι γνώρισε και τον Alexander Masakela. Έναν 54χρονο μαύρο κορνετίστα .«Από εκείνη τη στιγμή, κάτι παράξενο έγινε στο μυαλό του παιδιού μου. Χανόταν τις μέρες, αργούσε τις νύχτες, τριγύριζε αφηρημένη σαν φάντασμα ή σαν να την απασχολούσε κάτι. Και μιλούσε συνέχεια με αυτόν τον Alexander, που είχε φτάσει να τον αποκαλεί “ο κύριος μου”. Μας έλεγε “όταν σου μιλάει, σου ανοίγει νέες διανοητικές διαστάσεις”», θυμάται ο Albano.

Όταν έφτασε η στιγμή να αποχωρήσουν οικογενειακώς από την Ν. Ορλεάνη, η Υlenia στήλωσε τα πόδια. Δεν ήθελε. Δυο μέρες μετά, εμφανίζεται σοκαρισμένη στο ξενοδοχείο των γονιών της: «ήθελαν να μου δώσουν ναρκωτικά, θα τους πει. Αν έμενα έστω και μια ημέρα, θα έβαζα τη ζωή μου σε κίνδυνο».
Επιστρέφοντας στην Αγγλία όπου σπούδαζε Λογοτεχνία, η Ylenia αποφάσισε να κάνει ένα διάλλειμμα από τις σπουδές της και να ταξιδέψει ξανά στη Νότια Αμερική για να γράψει για τις συνθήκες ζωής των μαύρων στις υπανάπτυκτες χώρες.

Δεν μπόρεσε για ακόμα μια φορά να αντισταθεί στη μαγεία που της ασκούσε η Νέα Ορλεάνη. Επέστρεψε πίσω στις 30 Δεκεμβρίου του 1993. Έμεινε σε ένα ξενοδοχείο τρίτης κατηγορίας .Δεν ήταν μόνη της. Μαζί της ήταν και ο Alexander Masakela.

«Ζήτησαν δωμάτιο με δυο κρεβάτια. Δεν έμοιαζαν να είναι ζευγάρι. Έφευγαν κάθε πρωί στις 10:00 και γύριζαν μετά τις 18:30. Kλείνονταν στο δωμάτιο και ήταν πάρα πολύ ήσυχοι. Ούτε περίεργοι θόρυβοι, ούτε παράξενες μυρωδιές. Τον λογαριασμό τον πλήρωνε κάθε μέρα ο άντρας. Είχε 50δόλαρα και 20δόλαρα. Μάλλον του τα έδινε εκείνη…» δήλωσε η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου.
Όλ΄αυτά μέχρι τις 6 Ιανουαρίου του 1994. Ήταν πρωί και όπως κάθε μέρα η Ylenia βγήκε από το δωμάτιο. Φορώντας μακρύ λουλουδάτο φόρεμα και τζάκετ, είπε στη ρεσεψιόν: «Μπορεί να λείψω για κάνα δυο μέρες» είπε. Κανείς δεν την ξαναείδε από τότε.

Η όμορφη Ylenia, άφησε τα πάντα πίσω της: σακίδιο, ρούχα, ταυτότητες, έγγραφα. Δώδεκα μέρες μετά και τρελαμένοι από την αγωνία, Albano και Romina δήλωσαν επίσημα την εξαφάνιση της.
Ταξίδεψαν μάλιστα μέχρι τη Ν. Ορλεάνη. Μάταια. Κανείς δεν τους αποκάλυψε ποτέ τίποτα. Μόνο αντιφάσεις και μισές αλήθειες. Και μια παράξενη μαρτυρία. Την ημέρα της εξαφάνισης της, ο φρουρός ενός πάρκου, την είδε λέει να κάθεται στην προβλήτα και να χαζεύει το ποτάμι. Όταν της ζήτησε να απομακρυνθεί εκείνη μουρμούρισε κάτι ακαταλαβίστικο (“εγώ ανήκω στο νερό” ή κάτι τέτοιο), και βούτηξε στο νερό. Το ρεύμα δυνάμωσε και ένα πλοιάριο που περνούσε σήκωσε κύματα. Η κοπέλα πανικοβλήθηκε και άρχισε να ζητά βοήθεια. Τελικά, χάθηκε στα νερά. Το σώμα της δεν βρέθηκε ποτέ. Ο φρουρός παρά τη μαρτυρία δεν ήταν και σίγουρος ότι επρόκειτο για την Ylenia.

Oι γονείς της ποτέ δεν έπαψαν να πιστεύουν ότι ο Alexander κρατούσε τη λύση του μυστηρίου. Η Romina έκανε λόγο άλλωστε για «μαύρες σατανιστικές τελετές, δουλεμπόριο και θρησκευτικές σέχτες». Ο Masakela(ή αλλιώς «βασιλιάς του βουντού»), συνελήφθη αλλά ποτέ δεν βρέθηκε κάποιο στοιχείο που να τον ενοχοποιεί .
Η εξαφάνιση της Ylenia ήταν αρκετή για να καταστρέψει το γάμο του Albano και της Romina. To ζευγάρι χώρισε έπειτα από 30 χρόνια έγγαμου βίου.

Ο Albano ξαναπαντρεύτηκε και απέκτησε άλλα 2 παιδιά. Μέχρι και σήμερα πιστεύει ότι το κορίτσι στο ποτάμι ήταν η Ylenia.

H Romina πάλι δεν το χώνεψε ποτέ. Μετακόμισ�� στις Η.Π.Α και επιμένει μεχρι και σήμερα ότι η Ylenia είναι ζωντανή και μια μέρα θα γυρίσει πίσω. «Και μια μητέρα δεν μπορεί να κάνει λάθος. Έτσι δεν είναι;» συνηθίζει να λέει τις σπάνιες φορές που μιλά για την πρωτότοκη της.

Πηγή: Down Town

Δείτε στο video την Ylenia να τραγουδά με τη μαμά της, Romina Power...
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top