Δημήτρης Παπαγγελόπουλος: Ζητάει την εξαίρεση τριών βουλευτών

Στις 18:00 η συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής

Στα χαρακώματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με φόντο την αποψινή συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο του Star

Παπαγγελόπουλος: Δεν υπάρχει Ρασπούτιν, να ανοίξουν τα τηλέφωνά μου

Πέτσας: Περιμένουμε να γράψει ο Τσίπρας βιβλίο για το 2015

Ο πρώην υπουργός κατέθεσε αίτημα εξαίρεσης 3 βουλευτών- μελών της επιτροπής,  επιχειρώντας να περάσει στην αντεπίθεση. Στη μια το μεσημέρι ο συνήγορος του πρώην υπουργού Δημήτρης Τσοβόλας πέρασε το κατώφλι της Βουλής και συναντήθηκε με τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής Γιάννη Μπούγα. Στο υπόμνημα που κατέθεσε επιμένει πως η εξαίρεση Τζανακόπουλου, Πολική είναι αυθαίρετη και πως θα οδηγήσει σε ακύρωση της διαδικασίας. 

Τους βουλευτές της πλειοψηφίας Κυρανάκη, Πλεύρη και Κεγκέρογλου ζητάει να εξαιρεθούν από μέλη της προανακριτικής ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μέσω του συνηγόρου του Δημήτρη Τσοβόλα.

Η πλευρά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης υποστηρίζει πως η εξαίρεση Πολάκη- Τζανακόπουλου, επειδή θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες, είναι παράνομη και πως αν παραπεμφθεί τελικά σε ειδικό δικαστήριο, τότε θα ζητήσει να ακυρωθεί η όλη διαδικασία.

Η συνεδρίαση ξεκινά στις 6 το απόγευμα και ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η στάση των κυρίων Πολάκη και Τζανακόπουλου, δεδομένου πως η ενδεχόμενη άρνηση τους να αποδεχτούν την απόφαση της Επιτροπής και να αποχωρήσουν, μπορεί να σημάνει τη διακοπή της σημερινής συνεδρίασης ή και την άσκηση μέτρων που προβλέπει ο Κανονισμός της Βουλής.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top