Μητσοτάκης: Ντροπιαστική η εικόνα του κ. Γαβρόγλου

"Δυνάμεις που συνδέονται με την κυβέρνηση επιχειρούν διαρκές πραξικόπημα"

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων στη χώρα μας. μιλώντας σε μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας στην εκδήλωση με θέμα: "Προκλήσεις και προοπτικές στην Ανώτατη Παιδεία", ενώ παράλληλα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης.   

 Ειδικότερα για τις χθεσινές εικόνες στο γραφείο του κ. Γαβρόγλου o πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε:

«Η εικόνα νέων ανθρώπων, που φέρονταν χωρίς ίχνος σεβασμού και αίσθησης δημοκρατικής συνείδησης, ήταν σοκαριστική για όλους μας και άκρως ανησυχητική. Και η εικόνα του υπουργού ενός κόμματος που όλα αυτά τα χρόνια εξέθρεψε τέτοια φαινόμενα, ήταν απογοητευτική και ντροπιαστική για τον ίδιο, ασχέτως αν δεν έδειξε καν να το αντιλαμβάνεται». 

To απίστευτο χάλι στο… γραφείο του Γαβρόγλου!

Ο κ. Μητσοτάκης διεβεβαίωσε ότι το άσυλο με τη σημερινή του μορφή θα καταργηθεί και ότι ο νόμος-πλαίσιο της Ν.Δ. για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θα έχει ψηφιστεί το πρώτο τρίμηνο της νέας διακυβέρνησης. 

Τόνισε επίσης ότι οι δυνάμεις που συνδέονται με αυτούς που κυβερνούν τη χώρα επιχειρούν να «άτυπο, αλλά διαρκές πραξικόπημα».

«Στην Παιδεία, οι δυνάμεις που συνδέονται με αυτούς που κυβερνούν επιχειρούν ένα άτυπο, αλλά διαρκές πραξικόπημα. Και το λέω αυτό με πλήρη συνείδηση του βάρους που έχουν οι λέξεις αυτές πάνω στη νεότερη ελληνική ιστορία. Οι δυνάμεις αυτές επιχειρούν να ελέγξουν τους χώρους του πανεπιστημίου με τη βία. Να αποτρέψουν την ελεύθερη έκφραση με τη βία. Να επιβάλλουν αποφάσεις με τη βία. Να σπείρουν το φόβο σε όποιον διαφωνεί μαζί τους με τη βία» ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top