Ιωάννα Κολοβού: Υποψήφια η δικηγόρος και συνεργάτιδα του Μίκη Θεοδωράκη

Τι λέει στο star.gr

Ιωάννα Κολοβού

H δικηγόρος και δημοσιογράφος, καθώς και επί πολλά χρόνια στενή συνεργάτιδα του μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, Iωάννα Κολοβού μετέχει στις δημοτικές εκλογές με το "Μέτωπο Ανατροπής για την Αθήνα", με υποψήφια δήμαρχο Αυγή Μπέσκα Θεοδόση. Ιδού τι δηλώνει σχετικά στο Star.gr.

1. Γιατί αποφασίσατε να μετάσχετε στις εκλογές;

"Γιατί η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μια μορφή άμεσης δημοκρατίας. Γιατί ο δήμος είναι πιο κοντά στον πολίτη από ό,τι η κεντρική εξουσία, ακούει πιο άμεσα τα αιτήματά του. Γιατί θέλω το παιδί μου να ζήσει σε μια πόλη καθαρή και ασφαλή. Γιατί θέλω να δώσω τη μάχη για την ανατροπή στην Αθήνα."

 2. Ποιος ο λόγος να σας ψηφίσει κάποιος;

"Γιατί ποτέ δεν κάνω πίσω στα δύσκολα, ακόμα και με προσωπικό και οικονομικό κόστος.  Σε όλη τη συνδικαλιστική μου πορεία στη δημοσιογραφία, πάλεψα με άκαμπτους εργοδότες, με απεργίες, με απολύσεις , με απειλές που έφτασαν μέχρι και τις  μηνύσεις . Μεγάλο το τίμημα… Ως ιδρυτικό μέλος του ΚΑΠ-Σπίθα του Μίκη Θεοδωράκη, πάλεψα  ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές  που οδήγησαν τους πολίτες σε απόγνωση και τη χώρα στην απόλυτη παρακμή."

3. Αν εκλεγείτε, ποιες θα είναι οι 3 βασικές σας δεσμεύσεις; "

α. Οι πλειστηριασμοί . Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι η πρώτη και αδιαγμάτευτη δέσμευση μου.
 
β. Η μέγιστη αξιοποίηση των πολιτιστικών  κέντρων του Δήμου.  Επειδή ο   Πολιτισμός «ταιριάζει» στην πρωτεύουσα.
 
γ.Τα χαράτσια και τα δημοτικά τέλη. Η μεγάλη πληγή που πρέπει να κλείσει επιτέλους.
 
δ. Οι παιδικοί σταθμοί . Από τις κατ εξοχήν αρμοδιότητες του Δήμου, που  είναι και από τις  πρώτες δεσμεύσεις της παράταξής μας.

του Γιάννη Ευσταθίου
 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top