Μαρκ Ζάκερμπεργκ - Πρισίλα Τσαν: To love story του Mr Facebook

Ο Μr Facebook έχει γενέθλια σήμερα 14 Μαΐου

Γενέθλια έχει σήμερα 14 Μαΐου ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ! Ο ιδρυτής του Facebook κλείνει τα 37 του χρόνια και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη. Θεωρείται ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες της γενιάς του και η βιογραφία του παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον.

Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι δισεκατομμυριούχοι που «ευνόησε» η πανδημία

Ποιος είναι ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ - H βιογραφία του 

Ο Μαρκ Έλλιοτ Ζάκερμπεργκ γεννήθηκε στις 14 Μαΐου 1984 στο Ουάιτ Πλέινς της Νέας Υόρκης. Άρχισε να προγραμματίζει ενώ ήταν στο Γυμνάσιο. Ο Ζάκερμπεργκ προσελκύστηκε από εταιρίες όπως η Microsoft και η AOL, ωστόσο ο ίδιος επέλεξε να σπουδάσει στο Χάρβαρντ.

Facebook: Πότε ιδρύθηκε

Ίδρυσε το Facebook στις 4 Φεβρουαρίου 2004. Αρχικά προοριζόταν για χρήση μόνο από φοιτητές του Χάρβαρντ.

Facebook: Ο «κολοσσός» και το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων

Πρώτοι χρήστες του Facebook ήταν, εκτός από τον ίδιο τον ιδρυτή του, ο Κρις Χιούζ (συγκάτοικος του Ζάκερμπεργκ και ιδρυτικό μέλος του facebook), ο Ντάστιν Μόσκοβιτς (συγκάτοικος του Ζάκερμπεργκ στο Χάρβαρντ και ιδρυτικό μέλος του facebook), ο Arie Hasit (ο πρώτος μη ιδρυτής που άνοιξε λογαριασμό και φίλος με τον Κρις Χιούζ) και ο Marcel Laverdet (πιθανόν ο πρώτος μη φοιτητής του Χάρβαρντ που όμως ήταν φίλος με τους πρώτες χρήστες).

Όταν συνειδητοποίησε ότι το Facebook θα μπορούσε να εξελιχθεί σε κάτι μεγάλο αποφάσισε να φύγει από το Χάρβαρντ στη μέση των σπουδών του ώστε ν' ασχοληθεί με αυτό. Όπως έχει δηλώσει και ο ίδιος: «Χρειάστηκα 5 λεπτά για να αποφασίσω ότι έπρεπε να φύγω».

Ύστερα μετακόμισε στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια, όπου βρίσκονται σήμερα τα γραφεία του Facebook. Ίσως η σημαντικότερη απόφαση της καριέρας του ήταν η άρνησή του να πουλήσει το Facebook στη Yahoo για το εξωφρενικό ποσό των 1 δισ. δολαρίων. Σήμερα η εταιρία αξίζει περισσότερο από 500 δισ. δολάρια!

Μαρκ Ζάκερμπεργκ - Πρισίλα Τσαν: Το love story τους

Ο Μαρκ και η σύζυγός του Πρισίλα, πρωτοσυναντήθηκαν στην τρυφερή ηλικία των 19 ετών έξω από μια τουαλέτα της αδελφότητας Alpha Epsilon Pi του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ! Η Πρισίλα γεννημένη στην Μασαχουσέτη επέλεξε να σπουδάσει Βιολογία στο Χάρβαρντ όπου και γνώρισε τον Μάρκ.

Έγιναν αχώριστοι παρόλο που ο ίδιος εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο μετά την δημιουργία του Facebook. Τελικά το 2012 παντρεύτηκαν και απέκτησαν δύο παιδιά: την Μάξιμα Ζάκερμπεργκ και Όγκαστ Τσάν Ζάκερμπεργκ.

Σε γενικές γραμμές επιδιώκει να κρατά την οικογένειά του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Δεν λείπουν, πάντως, και οι στιγμές που ο ιδρυτής του Facebook δημοσιεύει βίντεο και εικόνες από την καθημερινότητά του.

Μαρκ Ζάκερμπεργκ Instagram: Φωτογραφίες από την προσωπική του ζωή

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mark Zuckerberg (@zuck)

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top