Οικονόμου: Πρόωρο να μιλήσουμε τώρα για χαλάρωση μέτρων

«Θα αξιολογούνται κάθε εβδομάδα τα δεδομένα» είπε

«Πρόωρη» χαρακτήρισε τη συζήτηση για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ο Γιάννης Οικονόμου.

«Είναι πρόωρο αυτή τη στιγμή να μιλήσουμε για χαλάρωση και να εκπέμψουμε αυτό το μήνυμα. Δεν αποκλείω σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Σκάι.

Ο κ. Οικονόμου εξήγησε πως η κυβέρνηση περιμένει την εισήγηση της επιτροπής, την οποία λαμβάνει πάντα σοβαρά υπόψη, και τόνισε πως «κάθε εβδομάδα θα αξιολογούνται τα δεδομένα».

«Φρένο» στη χαλάρωση των μέτρων σε εστιατόρια, καφετέριες και μπαρ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «δε θα δοθεί καμία απολύτως παράταση στην εφαρμογή των προστίμων για τους άνω των 60 ετών, που επιμένουν να μην εμβολιαστούν».

Ο κ. Οικονόμου δήλωσε επίσης ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ στους άνω των 60 ετών που θα επιβληθεί, είναι διοικητικό και βεβαιώνεται στην εφορία.

Μείωση ΦΠΑ σε σειρά βασικών προϊόντων εξετάζει η κυβέρνηση

Σύμφωνα με τον ίδιο, πάνω από 200.000 ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας άνω των 60 ετών έσπευσαν να εμβολιαστούν, μετά την ανακοίνωση του προστίμου.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: 200.000 ραντεβού από πολίτες άνω των 60

«Οι άνω των 60 ετών έχουν ακόμη στη διάθεσή τους 5 ημέρες για να κλείσουν τα ραντεβού τους και να εμβολιαστούν και πως από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα των 100 ευρώ κάθε μήνα», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους άνω των 50 ετών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top