Ο αιρετικός δήμαρχος Θεσσαλονίκης που αγαπάει τον Κεμάλ

Οι δηλώσεις Μπουτάρη που προκάλεσαν αντιδράσεις και το κύμα συμπαράστασης στην επίθεση που δέχθηκε

Ο Γιάννης Μπουτάρης για τα εθνικά θέματα έχει εκφράσει πολλές φορές αιρετικές απόψεις,  προκαλώντας πλήθος αντιδράσεων. Χαρακτηριστική περίπτωση η δήλωσή του  για τον Κεμάλ και την Τουρκία, στην οποία σήμερα τα Μέσα Ενημέρωσης ανέδειξαν σε μεγάλο θέμα την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

 «Χέστηκα, αν σκοτωσε Έλληνες ή οτιδήποτε άλλο. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι Τούρκοι αγαπούν τον Κεμάλ Ατατούρκ» είχε δηλώσει στις  7/6/2017, στο greekreporter.com, ο κ. Μπουτάρης.  Είναι ίσως η πιο προκλητική δήλωση του παρορμητικού δημάρχου Θεσσαλονίκης, αλλά δεν είναι η μόνη. «Επιθυμία μου είναι να μετονομαστεί η οδός Αποστόλου Παύλου, όπου βρίσκεται το Τουρκικό Προξενείο σε οδό Κεμάλ Ατατούρκ» δήλωσε στις 6/12/2019 στην εφημερίδα Sabah.

Ακόμη και τα Σκόπια τα είχε αποκαλέσει “Μακεδονία” όταν στις 17/11/ 2017 είχε μιλήσει για πρωθυπουργούς «της Ελλάδας και της Μακεδονίας»!

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αποκαλεί τους Τούρκους «αδέλφια του» κι έκανε το σπίτι του Κεμάλ μουσείο , προσελκύοντας κάθε χρόνο 120.000 επισκέπτες από τη γείτονα. Η βίαιη επίθεση εναντίον του μονοπώλησε το ενδιαφέρον των τουρκικών media που με πηχυαίους τίτλους έκαναν λόγο για «επίθεση σε  ένα φίλο της Τουρκίας». Κι η τουρκική τηλεόραση όμως βρήκε άλλη μια αφορμή για προπαγάνδα, όπως αποδεικνύεται από το ρεπορτάζ του   NTV.

Ο Μπουτάρης άλλωστε υποστηρίζει την εξομάλυνση των σχέσεων τόσο με την Τουρκία όσο και με την Μακεδονία (Σκόπια).

Η επίθεση προκάλεσε μεγάλες αναταράξεις και έφερε βαριές κουβέντες και στο εσωτερικό της χώρας με τον Αλέξη Τσίπρα να καταλογίζει ευθύνες στη ΝΔ και την αξιωματική αντιπολίτευση να απαντά ότι ο πρωθυπουργός  της χώρας «δεν έχει ίχνος τσίπας».

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΩΜΙΑΔΗΣ : "Ο ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ"

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης , ο οποίος έκανε εμπρηστικές δηλώσεις την ώρα της διαδήλωσης με αποτέλεσμα πολλοί να τον φωτογραφίσουν ως ηθικό αυτουργό της επίθεσης στον Γιάννη Μπουτάρη, ρίχνει λάδι στη φωτιά δηλώνοντας  αποκλειστικά  στο Star και στη Λευκή Γεωργάκη:  «Ο ίδιος προκαλεί με τις δηλώσεις του»!

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης «φωτογράφισε»  τη Χρυσή Αυγή για την επίθεση με τον βουλευτή της Ηλία Κασσιδιάρη να απαντά: « Έχουμε σοβαρότερα πράγματα να κάνουμε».

ΚΥΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΤΑΡΗ

Οι φωνές μισαλλοδοξίας πάντως ήταν ευτυχώς λίγες. ΟΙ ποντιακές οργανώσεις υπερασπίστηκαν τον Γιάννη Μπουτάρη και γι’ αυτό υποστηρίζουν ότι δέχονται απειλές

«Δεν ειναι κάτι που με κάνει να φοβάμαι. Όταν  οι άνθρωποι πίσω απο τη γραμμή ενός τηλεφώνου λένε αυτά που λένε,  δεν με πτοούν καθόλου.  Εμείς κάναμε δήλωση ότι καταδικάζουμε τέτοια γεγονότα που μας πάνε πίσω» δήλωσε στο Star η Χριστίνα Σαχινίδου,  πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Οργανώσεων.

Στο πλευρό του Γιάννη Μπουτάρη στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε για να του συμπαρασταθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top