Ντ. Μπακογιάννη: Εύχομαι η αξιολόγηση να κλείσει αλλιώς θα έχουμε επανάληψη του 2015

"Η κυβέρνηση κατανάλωσε μεγάλο κεφάλαιο, προσπαθώντας να πετύχει κάτι, το οποίο εκ των πραγμάτων ήταν ανέφικτο" τόνισε η βουλευτής της ΝΔ

Την ανησυχία της για τις κινήσεις της κυβέρνησης αναφορικά με το κλείσιμο της αξιολόγησης εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στο STAR.

«Η κυβέρνηση κατανάλωσε μεγάλο κεφάλαιο, προσπαθώντας να πετύχει κάτι, το οποίο εκ των πραγμάτων ήταν ανέφικτο. Ήταν βέβαιο ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν το ΔΝΤ και ήταν επίσης βέβαιο ότι οι Γερμανοί δεν θα πήγαιναν σε εκλογές χωρίς να έχουν το ΔΝΤ» είπε χαρακτηριστική η βουλευτής της ΝΔ και συνέχισε:

«Το δεύτερο είναι ότι η κυβέρνηση δεν έχει προχωρήσει στις διαρθρωτικές αλλαγές, τις οποίες ζητάνε οι δανειστές. Απόδειξη, συγκεκριμένα πράγματα. Έπρεπε να έχει προχωρήσει στον τομέα της ενέργειας, δεν προχώρησε. Δεν έχει πετύχει στις αποκρατικοποιήσεις στους στόχους, δεν έχει στελεχωθεί ακόμα το Υπερταμείο, δεν έχει προχωρήσει το μεσοπρόθεσμο το οποίο θα έπρεπε να είχε κατατεθεί, δεν έχει προχωρήσει το εθνικό αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης. Τα αγκάθια που λέμε, είναι και όλο το κομμάτι των διαρθρωτικών αλλαγών, το οποίο θα επέτρεπε στους δανειστές να αναγνωρίσουν ότι λογικά η οικονομία μπαίνει σε άλλους ρυθμούς».

Και κατέληξε: «Η ΝΔ δεν μπορεί να έρθει ως πλυντήριο λαθών. Εγώ θα πω απλά ότι είναι μια σωρεία από λάθη και ανεπάρκειες, διαχειριστικές και πολιτικές. Δεν μπορεί να έρθει η ΝΔ και να επιβραβεύσει αυτό το πράγμα. Διότι αν είχαν γίνει αυτά που σας ανέφερα πριν, τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά στη διαπραγμάτευση. Δεν μπορεί λοιπόν κάθε φορά που η διαπραγμάτευση καταλήγει στα βράχια…Εύχομαι η αξιολόγηση να κλείσει. Ωστόσο, αν δεν κλείσει, και έρθει ηρωικά ο κ.Τσίπρας και πει “δεν υπογράφω”, θα έχουμε επανάληψη του 2015. Θα φτάσουμε το καλοκαίρι… κολλημένοι στον τοίχο, που σημαίνει πρακτικά ότι τα χειρότερα έρχονται. Αυτός είναι ο φόβος μας».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top