Καστελόριζο… γιοκ για τους Τούρκους την ώρα που το Πολεμικό Ναυτικό γιόρταζε τον Άγιο Νικόλαο

Με λαμπρότητα ο εορτασμός παρουσία Π. Παυλόπουλου και Π. Καμμένου

Καστελόριζο… γιοκ για τους Τούρκους που τελικά δεν εμφανίστηκαν σήμερα στην περιοχή που είχαν δεσμεύσει, νότια του Καστελόριζου σε διεθνή ύδατα, για να κάνουν άσκηση με πραγματικά πυρά.


Επιβεβαίωσαν έτσι τους Έλληνες επιτελείς που λένε ότι ακούνε τις λεκτικές προκλήσεις της Άγκυρας, αλλά τουρκικά πλοία δεν βλέπουν στη θάλασσα…

To Πολεμικό μας Ναυτικό ωστόσο πραγματοποιεί κανονικά τις ασκήσεις του στο Αιγαίο. Ελληνικά πλοία και αεροσκάφη επιχειρούν από το πρωί μαζί με αιγυπτιακά, στο πλαίσιο της κοινής άσκησης με την επωνυμία «ΜΕΔΟΥΣΑ», στην περιοχή Κάσου, Καρπάθου και Κρήτης.

Το Π.Ν, ενισχύεται τους επόμενους μήνες με νέα οπλικά συστήματα ΚΑΡΤΑ- BULLETS. Στο Στόλο μας θα ενταχθεί το υποβρύχιο «ΚΑΤΣΩΝΗΣ», ναυπηγούνται δύο πυραυλάκατοι τύπου «Ρουσσέν», ενώ σε πλήρη εξέλιξη είναι και το πρόγραμμα επανενεργοποίησης των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3 ORION για την επιτήρηση από αέρος των θαλάσσιων περιοχών του Αιγαίου.

«Με αυτά τα οπλικά συστήματα θα ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η παρουσία μας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο» ανέφερε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης.

Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων

Το πρωί γιορτάστηκε με λαμπρότητα ο προστάτης του Πολεμικού και Εμπορικού Ναυτικού Άγιος Νικόλαος, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και της στρατιωτικής ηγεσίας. Παραβρέθηκαν επίσης πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, μεταξύ των οποίων ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Μαριάννα.


Την ίδια στιγμή, οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν, στέλνοντας σήμερα δύο κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN-235 νότια της Λέσβου και μεταξύ Χίου και Σάμου, παραβιάζοντας τον εθνικό εναέριο χώρο. Τουρκικά μαχητικά πάντως δεν εμφανίστηκαν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top