Τσίπρας σε Σταϊνμάγερ: Με πολιτικές τιμωρίας η Ευρώπη δεν θα πάει μπροστά

«Οι σχέσεις Ελλάδας-Γερμανίας είναι αισθητά καλύτερες» είπε ο Γερμανός ΥΠΕΞ

Το μήνυμα ότι η Ευρώπη δεν θα μπορέσει να πάει μπροστά μόνο με πολιτικές τιμωρίας έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συνάντησε τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ στο Μέγαρο Μαξίμου.
«Πρέπει να συνειδητοποιήσουν όλοι ότι μόνο με πολιτικές τιμωρίας και χωρίς κοινωνικές πολιτικές και πολιτικές αλληλεγγύης, η Ευρώπη δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά» σημείωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας πως η Ελλάδα έχει υποστεί μεγάλα πλήγματα τόσο από την οικονομική όσο και την οικονομική κρίση.
«Ο ελληνικός λαός έχει κάνει μεγάλες θυσίες στο όνομα της Ευρώπης. Έχει έρθει η ώρα η Ευρώπη να στρέψει το ενδιαφέρον της στον ελληνικό λαό και να υπάρξει θετική διέξοδος και στην οικονομική κρίση και στην προσφυγική» σημείωσε ο κ. Τσίπρας στον διάλογο που είχαν οι δύο άνδρες μπροστά στις κάμερες.
Από την πλευρά του, ο Γερμανός ΥΠΕΞ τόνισε πως στο παρελθόν οι σχέσεις Γερμανίας–Ελλάδας δεν ήταν οι καλύτερες αλλά πλέον «έχουν καλυτερεύσει αισθητά» αφού οι δύο πλευρές εργάστηκαν σκληρά για τη βελτίωσή τους.
Ο Σταϊνμάγερ αναγνώρισε πως τα πράγματα είναι δύσκολα τόσο για την κυβέρνηση όσο και για χώρα, ενώ δήλωσε χαρούμενος που βρίσκεται δίπλα σε έναν εταίρο που είναι φιλικός προς την ΕΕ και θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για να εξασφαλιστεί, μετά το Brexit, η συνοχή των υπολοίπων κρατών-μελών.
Παράλληλα, αναφέρθηκε τόσο στη μη επικράτηση του ακροδεξιού υποψη��ίου στην Αυστρία όσο και στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στην Ιταλία, δηλώνοντας ανήσυχος για το δεύτερο και λέγοντας ότι «δεν πρόκειται για πολιτειακή αλλά κυβερνητική κρίση ωστόσο σίγουρα δεν είναι ένα θετικό μήνυμα προς την Ευρώπη σε μια δύσκολη εποχή».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top