Τσίπρας -Μοσκοβισί: Βλέπουν πολύ κοντά τη συμφωνία για ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης!

«Ώρα για γενναίες αποφάσεις από όλες τις πλευρές» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνάντησή τους

Την αμοιβαία πεποίθησή τους ότι η κυβέρνηση και εταίροι βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εξέφρασαν ο πρωθυπουργός Α��έξης Τσίπρας και ο Ευρωπαίος Επίτροπος για Οικονομικές και Νομισματικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί, κατά την έναρξη της συνάντησης τους στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Ο πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι τώρα είναι ώρα για γενναίες αποφάσεις για όλες τις πλευρές.
Από την πλευρά του, ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι είναι ώρα και για εμάς να αναλάβουμε την ευθύνη μας και σημείωσε ότι πρέπει οπωσδήποτε να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος και ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά σε αυτή τη συζήτηση. Προσέθεσε ότι στο κρίσιμο Europgroup της 5ης Δεκεμβρίου πρέπει να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις για να ανοίξει ο δρόμος για μια συνολική λύση, κάτι που θα είναι, όπως τόνισε, ένα πάρα πολύ θετικό σήμερα όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλη την Ευρωζώνη.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας είπε ότι σκοπός μας είναι να γίνουμε από μέρος του προβλήματος, μέρος της λύσης και ότι ήδη έχουμε επιτύχει εντυπωσιακά θετικά αποτελέσματα και η Ελλάδα βρίσκεται στον δρόμο της ανάκαμψης.
Η Ελλάδα έχει απολύτως την ικανότητα για ανάκαμψη και αξίζει της εμπιστοσύνης μας, τόνισε από την πλευρά του ο Ευρωπαίος Επίτροπος, ο οποίος πρόσθεσε ότι «θέλουμε να είναι μια ιστορία επιτυχίας για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη» και πως «τώρα είναι η ώρα η Ελλάδα να καρπωθεί τα οφέλη των προσπαθειών της, με ανάπτυξη, επενδύσεις και θέσεις απασχόλησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μοσκοβισί σε Παυλόπουλο: Έχει έρθει η στιγμή να μιλήσουμε για το θέμα του χρέους

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top