Κουμουτσάκος: Αμήχανη η ελληνική κυβέρνηση απέναντι στον επιθετικό εκνευρισμό της Τουρκίας

«Ιδιαίτερα προβληματικές αν όχι επικίνδυνες και απαράδεκτες» οι δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάνης

​Την ανησυχία του για την πορεία των εθνικών θεμάτων εξέφρασε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Εδώ και μήνες η Τουρκία του κ. Ερντογάν εκπέμπει έναν επιθετικό εκνευρισμό που δεν μπορούμε ούτε να τον αγνοήσουμε, ούτε να τον υποτιμήσουμε ως γειτονική χώρα», σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος, προσθέτοντας ότι «η ελληνική κυβέρνηση δείχνει αμήχανη απέναντι σ' αυτές τις εξελίξεις».
«Ο κ. Ερντογάν αισθάνεται όσον αφορά την εσωτερική πολιτική σκηνή της Τουρκίας πανίσχυρος, όμως την ίδια ώρα φαίνεται ότι αισθάνεται ανήσυχος για τις εξελίξεις στα σύνορα του, εξελίξεις που και ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι δεν μπορεί να ελέγξει», επισήμανε ο κ. Κουμουτσάκος. Όπως είπε, ο συνδυασμός αυτός ισχύος από τη μία πλευρά και μιας ανασφάλειας από την άλλη «είναι ένας συνδυασμός που οδηγεί σε απρόβλεπτες αντιδράσεις και συμπεριφορές».
Ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. χαρακτήρισε «ιδιαίτερα προβληματικές αν όχι επικίνδυνες και απαράδεκτες» τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις αμφισβήτησης της Συνθήκης της Λωζάννης από την πλευρά του προέδρου της Τουρκίας. Υπογράμμισε ακόμη ότι η «φρενίτιδα εξοπλισμών» από την πλευρά της Άγκυρας και η παραβατική συμπεριφορά της στο Αιγαίο, επιβάλλουν εγρήγορση και προσεκτική σε βάθος ανάλυση και εκτίμηση της συμπεριφοράς της γειτονικής χώρας.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top