Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η ενσωμάτωση της οδηγίας για τα στεγαστικά δάνεια

Με την ψήφο και των κομμάτων της αντιπολίτευσης επί της αρχής (πλην ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής)

Υπερψηφίστηκε στη Βουλή η ενσωμάτωση της οδηγίας  για τα στεγαστικά δάνεια

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα στεγαστικά δάνεια. Το νομοσχέδιο ενσωματώνει Οδηγία για την προστασί�� των δανειοληπτών στεγαστικών δανείων αλλά εμπεριέχει και ένα δεύτερο μέρος με άλλες διατάξεις.

Στο σκέλος της ενσωμάτωσης της Οδηγίας, το νομοσχέδιο ψηφίστηκε επί της αρχής από όλα τα κόμματα, πλην Χρυσής Αυγής και ΚΚΕ.

«Το νομοσχέδιο αποτελεί ενσωμάτωση μιας ρύθμισης που στοχεύει στην προστασία των δανειοληπτών από μια αγορά που αδυνατούσε να αυτορυθμιστεί, δημιουργώντας προβλήματα στους δανειολήπτες, αλλά και στην οικονομία γενικότερα, προβλήματα που ως γνωστόν δημιουργήθηκαν ως απόηχος της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης» τόνισε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Όπως υποστήριξε η υφυπουργός, με την ενσωμάτωση της οδηγίας καταργούνται ουσιαστικά τα «ψιλά» γράμματα από τις δανειακές συμβάσεις και προχωρά η ενημέρωση και η προστασία του καταναλωτή.

«Το μόνο που υπήρχε ήταν ο Κώδικας Δεοντολογίας της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος όντας μη δεσμευτικός, δεν προέβλεπε κυρώσεις και ως εκ τούτου κατέληγε κενό γράμμα, αφήνοντας τους δανειολήπτες ουσιαστικά απροστάτευτους», τόνισε η κ. Παπανάτσιου.

Για το ζήτημα των δανείων Ελλήνων πολιτών σε ελβετικό φράγκο, η υφυπουργός ανέφερε ότι αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο δεν αφορά την παρούσα εναρμόνιση με την Οδηγία και θα εξετασθεί, ώστε να λυθεί σε κάποιο μελλοντικό νομοσχέδιο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top