Βίζερ: Εφικτό να κλείσουν αξιολόγηση και ρύθμιση χρέους τον Δεκέμβριο

«Έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος»

Βίζερ: Εφικτό να κλείσουν αξιολόγηση και ρύθμιση χρέους τον Δεκέμβριο
Την πεποίθηση ότι η συμφωνία ΕΕ - ΔΝΤ - Ελλάδας σε σχέση με την 2η αξιολόγηση, την συμμετοχή του Ταμείου και τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους μπορεί να επιτευχθεί το Δεκέμβριο, εξέφρασε πριν από λίγο, με αποκλειστικές του δηλώσεις στο star.gr, ο επικεφαλής του Εuro Working Group Τόμας Βίζερ.
Ο αξιωματούχους της ευρωζώνης, ερωτηθείς σχετικά περιέγραψε πως υπάρχουν ακόμα ανοιχτά ζητήματα, αλλά για αυτά θα γίνουν επιπλέον συζητήσεις.
Ο επικεφαλή του EWG επιβεβαίωσε ότι ένα από τα αντικείμενα των συζητήσεων είναι η επίτευξη του μεσοπρόθεσμου δημοσιονομικού στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%. Συγκεκριμένα ο Τόμας Βίζερ ανέφερε:
«Έχουμε πληροφορηθεί ότι τα θεσμικά όργανα έχουν επιστρέψει από την Αθήνα και ότι σημαντική πρόοδος έχει επιτευχθεί. Αλλά, φαίνεται, πως δεν είμαστε ακόμα εκεί και απαιτούνται περαιτέρω συζητήσεις. Αυτές θα έχουν αντικείμενο τις πολιτικές που περιλαμβάνουν τη μεσοπρόθεσμη δημοσιονομική τροχιά και πώς μπορεί αυτή να επιτευχθεί. Εμείς από την πλευρά μας θα προβούμε σε απολογισμό στις προσεχείς συνεδριάσεις για το τι πρέπει ακόμη να γίνει. Εξακολουθώ να είμαι πεπεισμένος ότι η συμφωνία επί της αρχής είναι εφικτή, τον Δεκέμβριο».
Βρυξέλλες, του Θάνου Αθανασίου
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top