Διαπραγμάτευση για γερά νεύρα- Εμπλοκή με τους θεσμούς για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό

Ένα βήμα μπρος και δύο πίσω στις συνομιλίες με τους θεσμούς

Ανοιχτά παραμένουν τα περισσότερα κρίσιμα ζητήματα στη διαπραγμάτευση για τους θεσμούς, όπως μετέδωσε η Μαρία Παππά, η οποία παρακολουθεί τις συνομιλίες, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.


Και μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με άτυπη ενημέρωση , λέγοντας ότι έχουν γίνει βήματα σύγκλισης, όμως για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό των επιχειρήσεων που έχουν χρέη, τρία βασικά ζητήματα είναι στον «αέρα».

Αυτά είναι:


-Ο τρόπος υπολογισμού των επιτοκίων
-Πώς προσαρμόζονται οι εγγυήσεις
-Οι φόροι που δεν θα «κουρεύονται».

Σε αυτό το πεδίο εγείρονται αμφιβολίες για το δημοσιονομικό αποτέλεσμα, ενώ στο μενού υπάρχουν και φορολογικά θέματα στην πολύωρη διαπραγμάτευση που έχει ξεκινήσει από το πρωί και έχει διακοπεί από ένα μεγάλο διάλειμμα για να συνεχιστεί εκ νέου.

Αύριο πάντως είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση των εκπροσώπων θεσμών, με αποτέλεσμα να είναι όλα ανοιχτά αυτή τη στιγμή σχετικά με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top