Δεύτερο «ΟΧΙ» από Σόιμπλε για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους... μέσα σε 48 ώρες

Η συζήτηση γι' αυτό το θέμα κάνει «ζημιά» στην Ελλάδα, υποστήριξε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

Δεύτερο «ΟΧΙ» από Σόιμπλε για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους... μέσα σε 48 ώρες

Κατηγορηματικά αρνητικός, σε οποιαδήποτε συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, ε��ναι ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Για δεύτερη φορά μέσα σε 48 ώρες, είπε «όχι» σε κούρεμα του χρέους της Ελλάδας.

«Όποιος συνηγορεί σε κούρεμα χρέους για την Ελλάδα δεν ενισχύει αυτούς οι οποίοι επιθυμούν μεταρρυθμίσεις» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, την Πέμπτη, σύμφωνα με το Reuters, σε εκδήλωση στη Βιέννη, την ίδια ώρα που ο Μπαράκ Ομπάμα συναντούσε την Καγκελάριο Μέρκελ στο Βερολίνο.

Να θυμίσουμε, ότι την Τετάρτη 16/11, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Passauer Neue», ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε ότι η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους κάνει «ζημιά» στην Ελλάδα. «Όποιος λέει ότι “εμείς θα μειώσουμε το χρέος σου” τότε προσφέρει κακή υπηρεσία στην Ελλάδα»» είπε χαρακτηριστικά, εν όψει του κρίσιμου Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου.

Αυτό θεωρήθηκε ως απάντηση στον Ομπάμα, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα, υποστήριξε ότι «η λιτότητα από μόνης δεν φέρνει ευημερία» και ότι «η ελάφρυνση του χρέους, καθώς επίσης και άλλες στρατηγικές, είναι αναγκαίες, ώστε να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό σε αυτήν την μεταβατική φάση». Ωστόσο, εκπρόσωπος του γερμανικού Υπουργείου διευκρίνισε, σύμφωνα με το Reuters, ότι οι δηλώσεις του Σόιμπλε δεν συνδέονται με την τοποθέτηση του κ. Ομπάμα από την Αθήνα σχετικά με την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους. Τόνισε μάλιστα ότι «η θέση μας δεν έχει αλλάξει. Η επίσκεψη Ομπάμα δεν άλλαξε κάτι».

Σε παλαιότερη παρέμβασή του, ο κ. Σόιμπλε είχε υποστηρίξει ότι το πρόβλημα της χώρας δεν είναι το χρέος, αλλά η έλλειψη ανταγωνιστικότητας και είχε επισημάνει ότιη ελάφρυνση του χρέους θα μείωνε τη βούληση για μεταρρυθμίσεις.

Ο ίδιος επιμένει να μετατεθεί μετά το τέλος του προγράμματος, την όποια συζήτηση για το χρέος, καθώς θεωρεί ότι «εάν μιλήσουμε τώρα, θα εξασθενήσει η μεταρρυθμιστική διάθεση της κυβέρνησης».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top