Συνάντηση Ομπάμα με Μητσοτάκη - Τι είπε ο αρχηγός της ΝΔ στον πρόεδρο των ΗΠΑ για την κρίση

«Η προσπάθεια της Ελλάδας απαιτεί αλήθεια και ρεαλισμό» τόνισε ο Κυριάκος

Με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα συναντήθηκε σήμερα, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

«H επίσκεψη του Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα συνιστά αναμφισβήτητα σημαντικό γεγονός για την πατρίδα μας. Στην κατ' ιδίαν συνάντησή μας, είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω ειλικρινά για τη φιλία και την υποστήριξή του στη χώρα μας σε κρίσιμες στιγμές. Η εκτίμηση στο πρόσωπό του αντιπροσωπεύει τα αισθήματα της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση.

Όπως συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συνάντησή τους τόνισε τη στρατηγική σημασία που έχουν και για τις δύο χώρες οι στενές ελληνοαμερικανικές σχέσεις, «ειδικά αυτήν την δύσκολη εποχή της αβεβαιότητας και των προκλήσεων στην περιοχή μας, με την έξαρση του προσφυγικού προβλήματος» και επανέλαβε ότι «η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να αναβαθμίσει το δραστήριο σταθεροποιητικό της ρόλο στην Ανατολική Μεσόγειο».
«Σημαντική η στήριξη των φίλων μας και για το χρέος, αλλά από μηχανής θεοί δεν υπάρχουν»
Σχετικά με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε για την συνομιλία του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ:
«Στην ενίσχυση της θέσης της χώρας μας στην περιοχή θα συμβάλει η οριστική έξοδός της από την σημερινή οικονομική κρίση. Υποστήριξα ότι αυτό θα γίνει κυρίως με τη δική μας σταθερή και σοβαρή μεταρρυθμιστική προσπάθεια. Με μια αξιόπιστη ηγεσία και συγκροτημένο εθνικό σχέδιο, ελληνικής έμπνευσης και εφαρμογής. Αυτή η προσπάθεια απαιτεί αλήθεια και ρεαλισμό. Ασφαλώς είναι πολύ σημαντική η στήριξη των φίλων μας, όπως είναι ο Πρόεδρος Oμπάμα, αλλά από μηχανής θεοί δεν υπάρχουν. Οφείλουμε όλοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να βγούμε από την κρίση. Αυτό αφορά ιδιαίτερα και στην υπόθεση του χρέους και των πρωτογενών πλεονασμάτων, ένα θέμα που πρέπει να ρυθμιστεί το ταχύτερο».
Ο κ. Μητσοτάκης κατέληξε στην δήλωσή του:

«Τέλος, τόνισα στον κ. Πρόεδρο ότι η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του λαϊκισμού, της περιχαράκωσης και της εσωστρέφειας. Στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ενίσχυση της Δημοκρατίας. Η Ελλάδα έχει όλες τις δυνατότητες να αναδειχθεί σε φάρο σταθερότητας και ευημερίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top