Το δώρο του Παυλόπουλου στον Ομπάμα! ΒΙΝΤΕΟ

Κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου στο προεδρικό Μέγαρο

Το δώρο του Παυλόπουλου στον Ομπάμα! ΒΙΝΤΕΟ

​Με την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων της Αμερικής και της Ελλάδας ξεκίνησε στο Προεδρικό Μέγαρο το βράδυ της Τρίτης το δείπνο που διοργάνωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμήν του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα.

Στην προσφώνησή του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον Αμερικανό πρόεδρο, τονίζοντας πως κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε τον σεβασμό του ανθρώπου, την δημοκρατία και το κοινωνικό κράτος δικαίου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας,ολοκληρώνοντας την προσφώνησή του και απευθυνόμενος στον Μπαράκ Ομπάμα, χρησιμοποίησε τους στίχους του Οδυσσέα Ελύτη στον Άξιον Εστί: «Μη λησμονάτε τη χώρα μου».

Κλείνοντας, ο κύριος Παυλόπουλος έκανε εκ μέρους όπως είπε, όλου του ελληνικού λαού, ένα συμβολικό δώρο στον πλανητάρχη.

«Αυτό το παίρνω από αυτό που είχε πει στη μνημειώδη ομιλία του στις 29 Μαρτίου 1958 ο Αντρέ Μαλρό κατά την πρώτη φωταγώγηση της Ακρόπολης, εκεί είχε πει ότι μια κρυφή Ελλάδα υπάρχει στην καρδιά όλων των ανθρώπων της Δύσης. Αυτή την κρυφή Ελλάδα σας προσφέρουμε ως δώρο κύριε πρόεδρε, γιατί εμείς οι Έλληνες θεωρούμε ότι αυτό το δώρο είναι αντάξιο του προέδρου του ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα», είπε χαρακτηριστικά ο κύριος Παυλόπουλος και ευχήθηκε στον Ομπάμα εκ μέρους του ελληνικού λαού προσωπική υγεία και ευτυχία, παρακαλώντας τον να μεταφέρει στους αμερικανούς τις ευχές των Ελλήνων για ευημερία και πρόοδο.

Δείτε επίσης:

Παυλόπουλος προς Ομπάμα: Μην λησμονάτε την χώρα μου

Ο «Terminator» έξω από το Προεδρικό Μέγαρο-Πράκτορας του Ομπάμα φτυστός ο Σβαρτσενέγκερ

Μπαράκ Ομπάμα: Είναι Λέων, είναι ΒΑΣΙΛΙΑΣ και το έδειξε και με την Γλώσσα του Σώματος

Τα παλικάρια της Προεδρικής Φρουράς που ξετρέλαναν τον Ομπάμα! Τι συμβολίζει η στολή τους-ΦΩΤΟ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top