Το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της απόφασης του ΕΣΡ και οι συναντήσεις Δένδια με Βούτση

Οι ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας που συνέβαλαν στη συμφωνία

​Καθοριστικό ρόλο έπαιξαν οι ανοιχτοί δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στον πρόεδρο της Βουλή Νίκο Βούτση και τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ Νίκο Δένδια για την επίτευξη της σημερινής συμφωνίας στη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.


Μάλιστα, όπως ανέφερε και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την ��άρα Ζαχαρέα ο επικεφαλής του πολιτικού ρεπορτάζ του Star Πέτρος Μποτσαράκος, δύο συναντήσεις μεταξύ Ν. Βούτσια και Ν. Δένδια σήμερα το μεσημέρι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο, καθώς «κλείδωσε» με αυτές η επίτευξη σ��ναίνεσης. Μόνο τυχαίο δεν ήταν άλλωστε το γεγονός ότι την σημερινή δήλωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ έσπευσε να την χαρακτηρίσει θετική προσερχόμενος στη Διάσκεψη των Προέδρων στη ΝΔ.


Το στίγμα άλλωστε το είχε δώσει από χθες ο Ν. Δένδιας στη συνέντευξη τύπου μαζί με τον ΓΓ της ΚΟ Κώστα Τσιάρα, όταν η ΝΔ διαμήνυσε πως με μία κυβερνητική δέσμευση ότι το ΕΣΡ θα καθορίσει τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, θα άρει τις επιφυλάξεις της και θα μετακινηθεί από το «Παρών» στο «Ναι».


Άλλωστε, ακόμα και τις ημέρες της πιο μεγάλης έντασης μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις τηλεοπτικές άδειες και το ΣτΕ, σύμφωνα με πληροφορίες του star.gr Δένδιας και Βούτσης είχαν μεταξύ τους συνεχή επικοινωνία για να ξεπεραστούν τα προβλήματα, αλλά και να παραμερισθούν οι εκατέρωθεν «σκληροί» που τορπίλιζαν την προσπάθεια συνεννόησης. Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι πριν καν την σημερινή συνεδρίαση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εξήρε τον ρόλο του Ν. Βούτση. Τελευταίο πρόβλημα ήταν ο ανασχηματισμός και τα νέα δεδομένα που θα προέκυπταν, αλλά η παραμονή Παππά στην ίδια θέση (έστω και αν εκ των πραγμάτων φαίνεται να υποχρεώθηκε σε αλλαγή της άκαμπτης αρχικά στάσης του) λειτούργησε τελικά θετικά!


Στη ΝΔ είναι ικανοποιημένοι και από τους συσχετισμούς που επιτεύχθηκαν στο ΕΣΡ, καθώς από τα 9 μέλη του τα 4 φέρονται να είναι προτάσεις της ή φίλα προσκείμενα, ενώ δύο μέλη του (από ένα μέλος για έκαστο κόμμα συγκεκριμένα ) είναι προτάσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, αποτρέποντας τυχόν χειραγώγησή του από την κυβέρνηση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top