Πατάνε «φρένο» τώρα στον ανασχηματισμό από το Μέγαρο Μαξίμου

Αλλά υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι πρέπει να γίνει άμεσα!

Πατάνε  «φρένο» τώρα στον ανασχηματισμό από το Μέγαρο Μαξίμου
Stop στα σενάρια ανασχηματισμού που αναζωπυρώθηκαν χθες, επιχειρεί να βάλει τώρα το Μέγαρο Μαξίμου. Όπως διαμηνύουν κυβερνητικές πηγές προτεραιότητα είναι η θεσμική θωράκιση του ΕΣΡ και τα άλλα δύσκολα μέτωπα (όπως οι εξελίξεις στην οικονομία και το ζήτημα του χρέους).
Όσον αφορά το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, άλλα στελέχη του ζητούν να γίνει άμεσα ο ανασχηματισμός κι άλλα να καθυστερήσει, άλλα ασκούν κριτική ότι άργησε, ενώ υπάρχουν και αυτοί που αποκρούουν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές!
Σύμφωνα πάντως με πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, ο ίδιος ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι πρέπει να περιμένει λίγο ακόμη. Δεν είναι μόνο το ΕΣΡ, αλλά και το Eurogroup της Δευτέρας και η τηλεδιάσκεψη μέσα στην επόμενη εβδομάδα η οποία απασχολεί τον κ. Τσίπρα και τους στενούς του συνεργάτες. Η κυβέρνηση περιμένει να εκτιμήσει αν μπορεί να κλείσει άμεσα την αξιολόγηση για να αποσπάσει τη ρύθμιση για το χρέος, όπως και αν θα μειωθούν οι όροι των δανειστών για τα πλεονάσματα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μείωση φόρων.
Στο παρασκήνιο πάντως υπάρχουν σκέψεις στελεχών της κυβέρνησης ακόμη και για εκλογές, στις οποίες ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης προσπάθησε να βάλει "πάγο" με ανάρτησή του στο twitter:

«Σχέδιο τριετίας: δεύτερη αξιολόγηση, πρώτη ελάφρυνση χρέους, συμμετοχή στην ποσοτική χαλάρωση, ανάπτυξη το ‘17 και ‘18, τέλος των μνημονίων, εκλογές το ‘19».
Η κυβέρνηση πάντως διαψεύδει κάθετα και κατηγορηματικά τα σενάρια ότι σκέφτεται να προτείνει στον προερχόμενο από τη ΝΔ πρόεδρο του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλο να αναλάβει το υπουργείο Οικονομίας.
Ορισμένοι πάντως ερμηνεύουν τη διάψευση στις πληροφορίες περί ανοίγματος στην Κεντροδεξιά, σ��ν προσπάθεια να κατευνασθούν οι εσωκομματικές αντιδράσεις, κυρίως από την ομάδα των 53 και τους «σκληρούς» κομματικούς (Σκουρλέτη, Φίλη κ.α.).
Είναι αλήθεια όμως ότι στις δομικες αλλαγες που σχεδιάζει το Μέγαρο Μαξίμο�� περιλαμβάνεται η ενίσχυση του ρόλου του συγκεκριμένου Υπουργείου (Οικονομίας).
Υπέρ των αλλαγών στην κυβέρνηση τάχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Κουρουμπλής, ο οποίος δήλωσε στο in.gr ότι «ο ανασχηματισμός, πάντως, έχει μια έννοια να δημιουργήσει μια νέα αφετηρία, ώστε η κυβερνητική προσπάθεια να αποκτήσει μια καινούρια δυναμική».
Αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μανιός δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό North ότι άργησε ο κ. Τσίπρας για τον ανασχηματισμό και ότι οι υπουργοί είναι πρoσωρινοί!
«Είναι θέμα του πρωθυπουργού» δήλωσε για τον ανασχηματισμό, μάλλον λακωνικά, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, μιλώντας σήμερα το πρωί στον Σκάι.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top