Το σταυρόλεξο του Α. Τσίπρα για τον ανασχηματισμό

Τι σχολίασαν Κ. Μακρή και Μ. Ζαχαρέα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star - Πώς θα επηρεάσει η απόφαση του ΣτΕ

Στις πληροφορίες και στο χρονικό «παράθυρο» του ανασχηματισμού αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

«O Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιστρέφει Παρασκευή μεσημέρι, αμέσως μετά την παρέλαση και ο πρωθυπουργός Παρασκευή απόγευμα από τον Άη Στράτη. Από εκεί και περά κάθε ώρα, είναι ώρα ανασχηματισμού» τόνισε η σχολιάστρια του Star.

Όπως πρόσθεσε, σε αυτόν τον ανασχηματισμό θα μετρήσουν πολλά. Ακόμη και η σημερινή απόφαση του ΣτΕ που θα κρίνει το εύρος του, πόσα πολλά θα αλλάξουν δηλαδή σε πρόσωπα και πράγματα, ώστε να απορροφηθούν οι κραδασμοί.

Από κει και πέρα, όπως πρόσθεσε η Κ. Μακρή, ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να συμβιβάσει τα ασυμβίβαστα:

1. Να βρει πρόσωπα να υπηρετήσουν το μνημόνιο. Η τρόικα τα θέλει όλα και τα θέλει τώρα. Βγάζει όλους τους σκελετούς απτήν ντουλάπα και τους βάζει στο τραπέζι.

2. Να ικανοποιήσει το κόμμα του που τελικά αντί στο συνέδριο να πάει δεξιότερα, όπως ήθελε ο Αλέξης Τσίπρας, πήγε αριστερότερα! Χαρακτηριστική περίπτωση οι υποστηρικτές που βρήκε ο Πάνος Σκουρλέτης, ο οπ��ίος μάλλον θα παραμείνει στην κυβέρνηση σε άλλο πόστο.

3. Να σπάσει τα υπερυπουργεία που αποδείχθηκαν αναποτελεσματικά, αλλά χωρίς να αυξήσει τον αριθμό των υπουργών. «Νομίζω ότι θα γίνει η σφαγή των αναπληρωτών και των υφυπουργών» επισήμανε η γνωστή δημοσιογράφος.

4.Να δει ποιους θα αφήσει απ' έξω, γιατί από την επομένη ημέρα θα φωνάζουν και οι αποκλεισμένοι και όσοι πια θα θεωρήσουν ότι δεν έχουν άλλη ευκαιρία να γίνουν υπουργοί.

Η Κάτια Μακρή κατέληξε στο σχόλιό της: «Το σημαντικότερο είναι όμως να κάνει έναν ανασχηματισμό που να πείσει την κοινωνία ότι μπορεί να της διασφαλίσει μια καλύτερη επομένη ημέρα στο πρόβλημα της, στην καθημερινότητα. Γιατί αλλιώς σε μια εβδομάδα τα όποια επικοινωνιακά οφέλη θα εξανεμιστούν και η κυβέρνηση ξαναγυρνά στα ίδια».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top