Aναπάντητα ερωτήματα και αμηχανία στην κυβέρνηση για οικονομία και τηλεοπτικές άδειες

Η ανάλυση της... "μη στρατηγικής" του Μεγάρου Μαξίμου στα δύο μεγάλα μέτωπα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Tη στρατηγική της κυβέρνησης στα δύο μεγάλα ανοικτά μέτωπα, την πορεία της οικονομίας και τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες σχολίασε ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ του Star Πέτρος Μποτσαράκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.


«Η κυβέρνηση έχει αναπάντητα βασικά ερωτήματα. Και χωρίς απαντήσεις στα μεγάλα μέτωπα δεν μπορεί να χαράξει στρατηγική. Δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις για την επόμενη μέρα» τόνισε ο Π. Μποτσαράκος και ανέφερε για τα μεγάλα ερωτήματα που μέχρι στιγμής παραμένουν αναπάντητα από το Μέγαρο Μαξίμου:


-Θα πάρει ή δεν θα πάρει τη ρύθμιση του χρέους;

-Θα μειωθούν ή όχι τα πλεονάσματα να ανασάνει η οικονομία;

-Θα βγει συνταγματικός ή αντισυνταγματικός ο νόμος για τις άδειες;

-Θα καταπέσει ο διαγωνισμός;

Όπως πρόσθεσε, όλα είναι ανοιχτά αυτή την ώρα. Και γι'αυτό υπάρχει ένας εκνευρισμός και μια αμηχανία με αποτέλεσμα να ακούγονται στο εσωτερικό της κυβέρνησης φωνές για πρόωρες ��κλογές.

«Θα έλεγα ότι χρειάζεται ψυχραιμία και λογική αυτή την ώρα. Ακούω ότι κάποιοι ανησυχούν για την οικονομία και βλέπουν ως καλή διέξοδο να δραματοποιήσουν το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και να το χρησιμοποιήσουν ως οδό διαφυγής με εκλογές. Δεν χρειάζεται καμία δραματοποίηση, αν καταρρεύσει ο διαγωνισμός μπορεί εύκολα να συσταθεί ΕΣΡ και να γίνει νέος διαγωνισμός. Δεν θα έλθει καμιά καταστροφή» τόνισε ο Π. Μποτσαράκος.

Όπως πρόσθεσε, μπορεί να γίνει μια διαδικασία σύμφωνα με τις αποφάσεις που θα πάρει το ΣτΕ, συνεπώς δεν χρειάζεται εκνευρισμός και ένταση, ούτε σκέψεις να πετάξουμε το «καυτό μπαλάκι» της οικονομίας με εκλογές.

Ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ του Star κατέληξε στο σχόλιό του:

«Χρειάζεται συνετή και ψύχραιμη πολιτική στρατηγική, διεκδίκηση για το χρέος στο εξωτερικό και ξεμπλοκάρισμα των μεταρρυθμίσεων στο εσωτερικό. Ας ελπίσουμε να επικρατήσουν οι ψύχραιμες φωνές που υποστηρίζουν αυτές τις απόψεις κι όχι όσοι σπέρνουν τον πανικό για θέματα που είναι εφικτό να λυθούν αποτελεσματικά, αν η κυβέρνηση λειτουργήσει μεθοδικά και με στρατηγική ψύχραιμης διακυβέρνησης. Ιδίως σε μια στιγμή, κρίσιμη και για τα εθνικά μας θέματα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top