Ανέτρεψε τα κυβερνητικά σχέδια για το «μαύρο» η απόφαση του ΣτΕ -Το παρασκήνιο και οι ελιγμοί

Σχεδίαζαν την επανακατάθεση της τροπολογίας Παππά

Αλλιώς ξεκίνησε η κυβέρνηση χθες το μεσημέρι κι αλλιώς βρέθηκε σήμερα μετά την απόφαση του ΣτΕ και μέσα από ένα έντονο πολιτικό παρασκήνιο.


Όπως ανέφερε ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ του Star Πέτρος Μποτσαράκος, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού με την Μάρα Ζαχαρέα, χθες το μεσημέρι στις δυο και μισή είχε ήδη αποφασιστεί ότι σήμερα ο πρωθυπουργός θα μιλούσε στη Βουλή και είχαν καταλήξει ότι θα επανακατέθεταν άμεσα την τροπολογία για τον ξ��φνικό θάνατο των καναλιών.


Το απόγευμα όμως, με την έναρξη της συνεδρίασης του ΣτΕ η εικόνα άρχισε να αλλάζει, ενώ το παρασκήνιο κορυφώθηκε λίγο πριν τις 9. Ο πρωθυπουργός μετέβη εκείνη την ώρα στη Βουλή, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.


Μισή ώρα αργότερα δημοσιοποιείται η απόφαση του ΣτΕ που κάνει παραδεκτές τις προσφυγές κατά του νόμου Παππά. Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνεται στο γραφείο του στη Βουλή και το παρασκήνιο πλέον κορυφώνεται.


Ακολουθεί συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση και άλλα στελέχη. Αργά το βράδυ γίνεται νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού.


Στις επαφές του Πρωθυπουργού με τους υπουργούς και τους συνεργάτες του, διατυπώνονται αντικρουόμενες απόψεις για τον αν πρέπει τελικά να κατατεθεί ξανά η τροπολογία μετά τα νέα δεδομένα της απόφασης του ΣτΕ. Εκεί πια ο αρχικός σχεδιασμός ανατράπηκε οριστικά.


Σήμερα το πρωί αρχίζουν να αποτυπώνονται οι πρώτες αντιφάσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης . Στις 11 το πρωί ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, προειδοποιεί με επανακατάθεση της τροπολογίας. Δυο ώρες αργότερα ο Νίκος Βούτσης δεσμεύεται σε εκπροσώπους εργαζόμενων στα κανάλια ότι ως την Κυριακή δεν θα κατατεθεί η τροπολογία, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί από το βήμα της Βουλής την κυβέρνηση να μην την καταθέσει. Στις 4 το μεσημέρι ολοκληρώνεται η διάσκεψη των προέδρων χωρίς να συγκροτηθεί ΕΣΡ

Κι ενώ όλοι περίμεναν να μιλήσει και ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή, τελικά αναχωρεί το απόγευμα για τις Βρυξέλλες χωρίς να μιλήσει στο κοινοβούλιο, με τους συνεργάτες του να υποστηρίζουν ότι ήταν φορτωμένο το πρόγραμμα του.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top