Βαρουφάκης: Καμία σκέψη να τυπώσουμε δραχμές όσο ήμουν υπουργός Οικονομικών

Αλλά δηλώνει άγνοια για το τι συζητήθηκε μεταξύ Πούτιν και Τσίπρα - Τι υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του μετά τον σάλο που προκάλεσε το βιβλίο για τον Ολάντ

Βαρουφάκης: Καμία σκέψη να τυπώσουμε δραχμές όσο ήμουν υπουργός Οικονομικών

Διέψευσε τους ισχυρισμούς του Γάλλου προέδρου, σε βιβλίο με εκμυστηρεύσεις του που κυκλοφόρησε χθες στη Γαλλία, για την επικοινωνία Βλαντιμίρ Πούτιν και Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με το ενδεχόμενο να τυπώσει νομίσματα δραχμής η Ρωσία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω, ότι κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν υπήρξε καμία σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος, πόσο μάλιστα προσέγγιση τρίτων είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο κ. Βαρουφάκης.

Διαβεβαιώνει επίσης ότι δεν έγινε καμία συζήτηση ούτε υπήρξε σχέδιο για επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, το ίδιο διάστημα, αν και δηλώνει άγνοια για το τι συζητήθηκε μεταξύ Α. Τσίπρα και Βλ. Πούτιν:

«Κατά την διάρκεια της υπουργίας μου δεν είχα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με Ρώσους αξιωματούχους και, συνεπώς, δεν γνωρίζω τι συζητ��θηκε».

Προσθέτει: «Μπορώ να επιβεβαιώσω, ότι κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν υπήρξε καμία σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος, πόσο μάλιστα προσέγγιση τρίτων είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top