Στη Βουλή διαβιβάσθηκε δικογραφία για τον Ε. Στυλιανίδη

Για την χρηματοδότηση ΜΚΟ την περίοδο που ήταν υφυπουργός Εξεωτερικών

Στη Βουλή διαβιβάστηκε δικογραφία για τον πρώην υφυπουργό Εξωτερικών (2004-2007) Ευριπίδη Στυλιανίδη σχετικά με τη χρηματοδότηση της αμερικανικών συμφερόντων ΜΚΟ German Marshall Fund με το ποσό των 550.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση αφορούσε την συνεισφορά της χώρας μας στην πρωτοβουλία «Balkan Trust of Democracy». Η Βουλή θα ερευνήσει τυχόν ευθύνες του κ. Στυλιανίδη για την επίμαχη χρηματοδότηση κατά την τριετία 2004-2007 που διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών. Όμως, και αν ακόμη υπάρχουν ευθύνες, αυτές έχουν παραγραφεί.

Η Εισαγγελία Διαφθοράς έχει ήδη ασκήσει ποινική δίωξη κατά 11 στελεχών και υπαλλήλων του υπουργείου Εξωτερικών της περιόδου 2004-2007 για απιστία στην υπηρεσία, καθώς φέρονται να ελάττωσαν τη δημόσια περιουσία που τους είχαν εμπιστευτεί προκειμένου να ωφεληθεί η ΜΚΟ. Οι σε βάρος τους κατηγορίες είναι σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Στα 11 στελέχη και τους υπαλλήλους τους αποδίδεται, μεταξύ των άλλων, ότι ενέκριναν την εν λόγω χρηματοδότηση μη νόμιμα από τις ειδικές πιστώσεις του προϋπολογισμού του ΥΠΕΞ οι οποίες προοριζόντουσαν για συγκεκριμένες νόμιμες δαπάνες και όχι προς ενίσχυση μη κρατικών οργανώσεων. Ακόμη, στους 11 καταλογίζεται ότι υλοποιήθηκε η χρηματοδότηση χωρίς να προηγηθεί η προβλεπόμενη εισήγηση ή να υπάρξει σύμφωνη γνώμη των αρμοδίων υπηρεσιών και χωρίς να οριστεί αρμόδια υπηρεσία για την παρακολούθηση της εκτέλεσής της.
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top