«Στον αέρα» δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ μετά την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου

Αυξήσεις στα τιμολόγια νερού και ρεύματος φοβούνται οι καταναλωτές

​Μεγάλη ανησυχία επικρατεί πλέον στους χιλιάδες εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ οι οποίοι φοβούνται τώρα, με την ξαφνική υπαγωγή στο υπερταμείο των επιχειρήσεων, όπως προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή, ότι θα χάσουν σημαντικά δικαιώματα τους. Εκτός όμως από αυτό, κάνουν λόγο και για αυξήσεις που έρχονται στο ρεύμα και στο νερό.


Πάνω από 20 χρόνια εργάζεται στην ΕΥΔΑΠ ο κ. Γιώργος Κανάρης, ο οποίος μίλησε σήμερα στο Star από τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στο περιθώριο της συνεδρίασης των εργαζομένων.Τις ανησυχίες του συμμερίζονται οι περισσότεροι συνάδελφοι του.


Εργαζόμενος στην ΕΥΔΑΠ δηλώνει επίσης στην κάμερα του Star ότι ανησυχεί πολύ που μπήκε ιδιώτης σε δημόσια υπηρεσία και υποστηρίζει ότι τα εργασιακά δικαιώματα δεν θα μείνουν ανέγγιχτα.


Για «κίνδυνο αυξήσεων τιμών, όπως έγινε στο Βερολίνο αλλά και για πρόβλημα ποιότητας» κάνει λόγο ο Γιώργος Συνιούρης, πρόεδρος εργαζομένων στην ΕΥΔΑΠ.

Την ίδια ανησυχία εκφράζουν και οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, όπως ο Κώστας Κουτσοδήμας , που βρίσκεται στην εταιρία για πάνω από 30 χρόνια. «Άλλα μας έλεγε ο κ. Τσίπρας το 2014 και άλλα τώρα» τονίζει, ενώ η ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ προειδοποιεί για τον κίνδυνο να εκτοξευθεί η τιμή του ρεύματος.

Στη λίστα για το υπερταμείο και η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ, με τον πρόεδρο των εργαζομένων Γιώργο Κανάρη, να δηλώνει: « Δεν ξέρουμε τίποτα ακόμα για το τι θα γίνει και πώς θα γίνει. Η ανησυχία μας είναι μεγάλη».

Αναστάτωση και στους εργαζόμενους στην Εταιρεία Ύδρευσης Θεσσαλονίκης, που όπως δηλώνει ο πρόεδρός τους Γιώργος Αρχοντόπουλος, φοβούνται για τις θέσε��ς εργασίας.


Ανησυχία επικρατεί όμως και στους καταναλωτές, για το ενδεχόμενο να ακριβύνει και το νερό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top