Σπίρτζης για Καλογρίτσα: Αν ισχύουν όσα λέγονται, να τον αποκλείσουν από τις άδειες

«Παράνοια να αποποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις» - Έκανε λόγο για σενάρια λασπολόγων

Υπέρ της διενέργειας ελέγχου για όλα τα δάνεια στην Τράπεζα Αττικής τάχθηκε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας τη Δευτέρα στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra» και σήμερα στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου στον Real FM.

«Πώς διευκόλυνα τον κ. Καλογρίτσα ή οποιονδήποτε άλλο κύριο να πάρει δάνειο στην τράπεζα Αττικής; Πώς διευκόλυνα τον κ. Κ��λογρίτσα να συμμετέχει στον διαγωνισμό και μάλιστα να ευνοηθεί απ΄ ότι καταλαβαίνω να υπονοούν οι λασπολόγοι που το διακινούν;» είπε ο υπουργός Υποδομών στο Kontra Channel και πρόσθεσε: «Το να το λένε μόνο είναι λάσπη στον ανεμιστήρα. Αν είναι να ποινικοποιούνται οι φιλικές σχέσεις που υπήρχαν ή υπάρχουν για κάθε πολιτικό, με συγχωρείτε αλλά αυτό είναι τρέλα, είναι παράνοια».

Αναφορικά με τα πόθεν έσχες των υπερθεματιστών για τις τηλεοπτικές άδειες ο κ. Σπίρτζης είπε: «Είμαι φανατικά υπέρ του να δοθούν όλα τα πόθεν έσχες όχι μόνο στη Βουλή, αλλά στη δημοσιότητα. Όλοι οι έλεγχοι που έχουν γίνει όχι μόνο στην τράπεζα Αττικής αλλά και σε όλες τις τράπεζες -να μην είμαστε επιλεκτικοί- να δοθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές και στη δημοσιότητα. Διότι για όποιο έχει στοιχειώδεις γνώσεις και των ελέγχων και των οργάνων, γεννιούνται πάρα πολλά ερωτηματικά: δηλαδή ο SSΜ πήγε και ασχολήθηκε με συγκεκριμένα δάνεια και έβγαλε πόρισμα και μάλιστα για τον συγκεκριμένο εργολήπτη που μετέχει στις άδειες τηλεοπτικών καναλιών», θέτοντας προφανώς θέμα ο υπουργός για τον κύριο Καλογρίτσα.

O κ. Σπίρτζης, εξάλλου, είπε ότι στοχοποιείται επειδή προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ενώ για την Τράπεζα Αττικής είπε πως η σχέση του μαζί της εξαντλείται στο ότι «έχω ένα λογαριασμό».

Ευθύνες και σε Στουρνάρα για την Attica Bank

Ο κ. Σπίρτζης επέρριψε ευθύνες και στον Γιάννη Στ��υρνάρα για το θέμα των δανείων της Attica Bank.

«Στο διάστημα από το ’11 μέχρι σήμερα, έχουνε γίνει δύο αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου στην Τράπεζα Αττικής. Ο φορέας που ήλεγξε την Τράπεζα για τις διαδικασίες, τα δάνεια, τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου και όλα τα υπόλοιπα είναι η Τράπεζα της Ελλάδας» είπε ο υπουργός Υποδομών, υπογραμμίζοντας πως «αν η Τράπεζα Αττικής δεν έκανε καλά τη δουλειά της, προφανώς δεν έκανε καλά τη δουλειά της και η Τράπεζα της Ελλάδας που την ήλεγξε».

Ο κ. Σπίρτζης σημείωσε, επίσης, πως αν ισχύουν αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τον κ. Καλογρίτσα, οφείλει η αρμόδια επιτροπή να τον αποκλείσει από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, προσθέτ��ντας ότι περιμένει από την Τράπεζα της Ελλάδας να δημοσιοποιήσει το σχετικό πόρισμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top