Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ για την δήλωση Κ��κίλια σχετικά με το Ωραιόκαστρο

Τι υποστηρίζει η Κουμουνδούρου και τι απάντησε η Πειραιώς

Νέα αντιπαράθεση εκδηλώθηκε σήμερα ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, με αφορμή αυτή τη φορά την δήλωση Κικίλια για τις αντιδράσεις στο Ωραιόκαστρο στην παρακολούθηση μαθημάτων στο σχολείο από παιδιά προσφύγων.
«Στην δήλωσή του σχετικά με το Ωραιόκαστρο, ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βασίλης Κικίλιας δεν βρήκε ούτε μια λέξη πολιτικής καταδίκης για την συμπεριφορά και τις δηλώσεις του δημάρχου Ωραιοκάστρου, παρότι έχουν ήδη γίνει αντικείμενο παρέμβασης από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Είναι τόσο δύσκολο για τη Νέα Δημοκρατία να μιλήσει για τήρηση της νομιμότητας και να καταδικάσει ξενοφοβικές στάσεις και προτροπές σε άσκηση βίας;» διερωτάται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή ένταξη των παιδιών των προσφύγων στην ελληνική εκπαίδευση. Για το ζήτημα της ένταξης των προσφύγων στην ελληνική κοινωνία, πέρα από μια απλή παράθεση αφηρημένων προσδιορισμών («κρίσιμο», «πολύπλοκο», «πιεστικό», «σύνθετο»), αναμένουμε κάποια πιο σαφή πρόταση από την αξιωματική αντιπολίτευση» προσθέτει το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ .
Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Όταν διαβάζουν στο Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τις ανακοινώσεις της Νέας Δημοκρατίας, να βγάζουν τους παραμορφωτικούς φακούς προπαγάνδας που φορούν…».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top