ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Star: Έλεγχος πόθεν έσχες για τις τηλεοπτικές άδειες χωρίς... πόθεν και χωρίς έσχες!

Τι επισήμανε ο Τ. Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μ. Ζαχαρέα -Πρώτη ανάρτηση: 13/09/2016 20:44

Ο έλεγχος του πόθεν έσχες όσων πλειοδότησαν για τις τηλεοπτικές άδειες δεν έγινε με τον τρόπο που περιγράφεται στην προκήρυξη του διαγωνισμού, όπως αποκάλυψε ο Τάσ��ς Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Mάρα Ζαχαρέα!
Kατ’ αρχήν, στο πρακτικό της επιτροπής το οποίο εξασφάλισε το Star αναφέρεται ρητά ότι η κυβέρνηση αναθέτει τις ελεγκτικές υπηρεσίες, άρα και τον έλεγχο, στην ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton. H εταιρεία όμως δεν δίνει πιστοποιητικό για τον έλεγχο αυτό, ούτε και κάποιος υπάλληλός της πήρε μέρος στη συνεδρίαση της επιτροπής. Σε αυτήν τη συνεδρίαση, στις 9 Σεπτεμβρίου εξετάσθηκε η επάρκεια των περιουσιακών μέσων του κάθε επιχειρηματία, για να αποκτήσει την άδεια, αλλά όχι και η προέλευσή τους!
Στο ερώτημα της Μάρας Ζαχαρέα, γιατί δεν δίνεται στη δημοσιότητα το πόθεν έσχες, καθώς ο κ. Παππάς δήλωσε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο" ότι θα γίνει αυτό μετά την κατάθεση της πρώτης δόσης, ο Τάσος Τέλλογλου απάντησε:
«Η κυβέρνηση βιάζεται να βάλει χρήματα στο ταμείο για να δημιουργήσει τετελεσμένα αλλά και για να μπορέσει το αργότερο έως τις 10 Νοεμβρίου να εμφανισθεί με ένα νέο τηλεοπτικό τοπίο. Αλλά αυτό ενδέχεται να είναι πολύ πιο μπλεγμένο από το σημερινό».
Ο γνωστός δημοσιογράφος συμπλήρωσε:
«Αν εγώ είχα πάρει μία τηλεοπτική άδεια με την επίκληση οικοπέδων φίλου μου, τα οποία έχουν εκτιμηθεί όπως μαθαίνω μάλιστα και από τράπεζα, αυτή η υπεύθυνη δήλωση του νόμου 105 που αποδέχθηκε η επιτροπή διενέργειας του κανονισμού στις 9 Σεπτεμβρίου και εμφανίζεται και ως “έλεγχος πόθεν έσχες” , πιθανόν και να αρκούσε σε αυτή τη φάση. Στην επόμενη όμως θα δημιουργούσε ένα τεράστιο αλαλούμ, με υπερθεματιστές που θα πρέπει να εξηγήσουν τα ανεξήγητα χρέη, πολλαπλάσια των σημερινών σε τράπεζες και δημόσιο».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top