Κατρούγκαλος:«Δεν φταίμε εμείς για τις περικοπές αλλά... το μνημόνιο που φέραμε»

Το ψήφισαν και τα άλλα κόμματα, λέει- Παράλληλα υπόσχεται «αυξήσεις στις συντάξεις» όταν έρθει η ανάπτυξη

​Σάλος έχει προκληθεί με τις δηλώσεις της κυβέρνησης ότι μόνο το 10% των συνταξιούχων έχει δεχτεί μειώσεις στις συντάξεις, με τους συνταξιούχους από την άλλη, να εξοργίζονται αλλά και τους αριθμούς να δίνουν άλλα στοιχεία!
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του STAR ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστήριξε ότι την περικοπή στις κύριες δεν την έκανε τώρα, αλλά πριν μήνες αφού, προβλεπόταν στο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Λες και αυτό… τον απαλλάσσει!
«Γυρίζουν όχι σε αυτά που κάναμε στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση αλλά σε αυτά που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο που ψήφισαν και οι ίδιοι. Ψήφισε και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι τον Ιούλιο» απάντησε χαρακτηριστικά ο Υπουργός.
Όπως επισημαίνει η δημοσιογράφος του STAR, Kατερίνα Παναγοπούλου, ο υπουργός είπε σήμερα ότι δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης, οι περικοπές που περιλαμβάνονται στο μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση!
Και να εξηγήσουμε. Μόνη επωδός του κ. Κατρούγκαλου είναι ότι δεν μειώθηκαν κύριες συντάξεις, κάτι που οι συνταξιούχοι ξέρουν πολύ καλά ότι δεν ισχύει.
Όταν θυμίσαμε στον υπουργό ότι η κυβέρνηση μείωσε ΚΑΙ τις κύριες με την αύξηση της εισφοράς υγείας ο υπουργός απάντησε με μία παροιμία!
«Όταν φτωχαίνει ο εβραίος ανοίγει τα παλιά τεφτέρια» εξηγώντας ότι δεν τις μειώνει τώρα τις κύριες συντάξεις, αλλά τις μείωσε εξαιτίας του μνημονίου, το οποίο μνημόνιο μπορεί να το διαπραγματεύτηκε και να το έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αλλά το ψήφισαν και τα άλλα κόμματα! Αναφερόταν σε εκείνη την ολονύχτια ψηφοφορία στη Βουλή, όπου κρινόταν η παραμονή της χώρας στο ευρώ.
Άρα φαίνεται ότι εκείνες οι περικοπές δεν μετράνε. Και έκανε και ένα βήμα παραπέρα λέγοντας στους συνταξιούχους ότι θα πάρουν και αυξήσεις όταν έρθει η ανάπτυξη!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top