Ο Τσίπρας βαθμολογεί με «Άριστα 20» το Υπουργείο Παιδείας

Είχαμε βάλει ένα στοίχημα μεγάλο, να επιστρέψουμε σε αυτή τη σχολική χρονιά στην κανονικότητα και ακούω ότι τα καταφέραμε και με το παραπάνω, τόνισε

​«Για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια όλα τα σχολεία της χώρας ανοίγουν χωρίς ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό και βιβλία», τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε σειρά αναρτήσεών του στο Twitter, επισημαίνοντας ότι «παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες της κοινωνίας». «Αυτή είναι η προτεραιότητα μας και αυτό μας διακρίνει», συμπληρώνει.
Ο κ. Τσίπρας σημειώνει ότι έχει ληφθεί ιδιαίτερη πρόνοια για την ειδική αγωγή καθώς και για τα παιδιά των εργαζόμενων οικογενειών με τη γενίκευση του ολοήμερου σχολείου. Παράλληλα, εύχεται στους μαθητές και τις οικογένειές τους να έχουν μία καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
«Άριστα 20 στο υπουργείο Παιδείας»
Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την εικόνα που παρουσίασαν τα σχολεία κατά την πρώτη μέρα της σχολικής χρονιάς από τους 13 Περιφερειακούς Διευθυντές, μέσω τηλεδιάσκεψης, παρουσία του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου και του υφυπουργού Θεοδόση Πελεγρίνη. «Άριστα 20 στο υπουργείο Παιδείας», είπε ο Πρωθυπουργός μετά το τέλος της ενημέρωσής του, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.
Οι περιφερειακοί διευθυντές παρουσίασαν αριθμητικά στοιχεία για τον μαθητικό πληθυσμό, τις σχολικές μονάδες και τους εκπαιδευτικούς, σημειώνοντας ότι τα σχολεία σε όλη τη χώρα άνοιξαν χωρίς προβλήματα με εξαίρεση μεμονωμένες περιπτώσεις, όπως για παράδειγμα τα σχολεία της Θάσου, που θα παραμείνουν κλειστά έως και την Τρίτη λόγω της πυρκαγιάς που έπληξε το νησί, ενώ την Παρασκευή θα ανοίξουν τα μειονοτικά σχολεία λόγω της θρησκευτικής εορτής των μουσουλμάνων.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσαν οι περιφερειακοί διευθυντές στο γεγονός ότι Ειδικά Σχολεία έκαναν αγιασμό στις 12 Σεπτεμβρίου και όχι τον Οκτώβριο, όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του. Σύμφωνα με το υπουργείο, ο Πρωθυπουργός ρώτησε για απομακρυσμένα σχολεία όπως αυτά της Βωβούσας Ιωαννίνων και της Ερεικούσας, το νησάκι κοντά στην Κέρκυρα, και χάρηκε ιδιαίτερα όταν πληροφορήθηκε ότι ακόμη και εκεί είχαν φτάσει οι εκπαιδευτικοί. Ο κ. Φίλης, στο τέλος της τηλεδιάσκεψης, έκανε λόγο για προϊόν πολύμηνου σχεδιασμού, σκληρής δουλειάς και συνεργασίας
Ο Πρωθυπουργός ανέφερε: «Είχαμε βάλει ένα στοίχημα μεγάλο, να επιστρέψουμε σε αυτή τη σχολική χρονιά στην κανονικότητα, να την προσεγγίσουμε και να την ξεπεράσουμε. Και ακούω από εσάς ότι όχι μόνο καταφέραμε να ανοίξουμε τα σχολεία αλλά έχουμε καταφέρει να πάνε στη θέση τους περισσότεροι αναπληρωτές από κάθε άλλη χρονιά. Τώρα ο πήχης είναι ακόμα πιο ψηλά. Σήμερα, κερδίσαμε την πρώτη μάχη, το στοίχημα, στο τεστ που βάλαμε στο Υπουργείο Παιδείας. Νομίζω πήγαμε εξαιρετικά. Ο μεγάλος πόλεμος από δω και στο εξής είναι για να κατακτηθεί το σχολείο της ποιότητας και της ισότητας, γιατί, το αυτονόητο καταφέραμε σήμερα, που εδώ και τόσα χρόνια δεν ήταν δεδομένο».
Ακόμη, πρόσθεσε: «Ο μεγάλος και καθημερινός αγώνας είναι το δημόσιο σχολείο να είναι ένα ποιοτικό σχολείο μέσα από το οποίο οι μαθητές, όλα τα αγόρια και κορίτσια να παίρνουν ουσιαστική γνώση, να μην είναι πάρεργο για τα φροντιστήρια, να μην είναι εξεταστικό κέντρο, αλλά να είναι εκεί όπου οι νέοι και νέες της πατρίδας μας θα αποκτούν το πιο σημαντικό αγαθό που είναι η γνώση και το πιο σημαντικό εφόδιο για τις δύσκολες μέρες της επόμενης περιόδου της ζωής τους που είναι μετά το σχολείο, όπου, σε δύσκολες συνθήκες υψηλού ανταγωνισμού η γνώση είναι το πιο υψηλό εφόδιο. Ταυτόχρονα, να είναι και μια κοιτίδα μέσα στην οποία τα παιδιά, ανεξαρτήτως θρησκείας ή καταγωγής, θα παίρνουν την ελληνική παιδεία και άρα με αυτή την έννοια θα αποκτούν γνώση της κουλτούρας, των εθίμων, του πολιτισμού της πατρίδας μας».

Τέλος δεν δίστασε να ρίξει το "καρφάκι" του και στους δημοσιογράφους, σημειώνοντας: «Το σημερινό αποτέλεσμα έχει εκπλήξει ακόμα και τους πιο δύσπιστους και ενδεχομένως κάποιοι θα δυσκολευτούν να βγάλουν ειδήσεις. Και αυτή είναι η καλύτερη είδηση. Άριστα, 20!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top