«Η κυβέρνηση ψάχνει ανώδυνο τρόπο για να ρίξει το μαύρο και ο Κατρούγκαλος λέει ΑΝΕΚΔΟΤΑ»

Σχόλιο του δημοσιογράφου Π.Μποτσαράκου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Μ.Ζαχαρέα

​Μόλις μέχρι χθες η κυβέρνηση – και μάλιστα δια στόματος Νίκου Παππά- έλεγε ότι στα κανάλια δεν θα υπάρξουν άνεργοι, καθώς οι περισσότεροι από τους εργαζομένους που απασχολούνται στα μέσα που θα πέσει «μαύρο», θα απορροφηθούν στα καινούργια κανάλια! Σήμερα, ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος όχι μόνο παραδέχτηκε ότι θα υπάρξουν τελικά στρατιές ανέργων στα ΜΜΕ, αλλά σκέφτηκε και πως θα τους επιδοτήσει.

Ο υπουργός Εργασίας μαζί με τον υπουργό Επικρατείας, παρουσίασαν την Πέμπτη σε συνάντηση με τα προεδρεία της ΕΣΗΕΑ και της ΕΤΙΤΑ πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας για όσους εργαζόμενους σε κανάλια μείνουν άνεργοι. Αυτό περιλαμβάνει επιδότηση θέσεων εργασίας με επιταγή επανένταξης για τα κανάλια των νέων καναλαρχών και το άλλο χρηματοδότηση για τη δημιουργία ιστοσελίδας από το ταμείο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Τα σχέδια της κυβέρνησης για τους χιλιάδες εργαζόμενους που θα μείνουν χωρίς δουλειά μετά το μαύρο στα κανάλια, βρέθηκαν στο επίκεντρο του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως είπε ο προϊστάμενος του πολιτικού ρεπορτάζ του Star, Πέτρος Μποτσαράκος, «η κυβέρνηση ψάχνει να βρει ένα σχέδιο για να είναι όσο το δυνατό πιο ανώδυνος –επικοινωνιακά- γι' αυτήν ο τρόπος που θα ρίξει το μαύρο στα ιδιωτικά κανάλια».

Ο γνωστός δημοσιογράφος εξήγησε ότι το πρόβλημα για την κυβέρνηση είναι ότι «οι ιδιωτικοί σταθμοί είναι υγιείς επιχειρήσεις, λειτουργούν κανονικά, πληρώνουν κανονικά και έχουν έσοδα. Γι' αυτό η κυβέρνηση σχεδιάζει με κάποιον τρόπο να παρέμβει στην λειτουργία της, επηρεάζοντας την διαφήμιση της τηλεόρασης, με ένα νομοσχέδιο που σχεδιάζει να φέρει το επόμενο διάστημα».

Το κακό για την κυβέρνηση, όπως είπε ο Πέτρος Μποτσαράκος «είναι ότι η διαφήμιση δεν δίνεται στα κανάλια σύμφωνα με τις δικές της επιθυμίες, αλλά δίνεται σύμφωνα με την ποιότητα των προγραμμάτων τους και κυρίως σύμφωνα με την τηλεθέαση που έχουν». Όποτε θα είναι δύσκολο το νομοσχέδιο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση για να ρίξει το μαύρο, σύμφωνα με τον ίδιο.

Στην ερώτηση της κας Μάρας Ζαχαρέα «τι μπορούμε να περιμένουμε στην συνέχεια;» , ο Πέτρος Μποτσαράκος είπε ότι μένει να δούμε πως θα αποφασίσει να ρίξει η κυβέρνηση το μαύρο. «Αν το σχέδιο της είναι αυτό που έκανε για την αποκατάσταση των ανέργων, ίσως να είναι για γέλια» σχολίασε ο δημ��σιογράφος, παραπέμποντας στις τελευταίες δηλώσεις του Γ.Κατρούγκαλου, αλλά και άλλων υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι μέχρι χθες διαβεβαίωναν ότι δεν θα υπάρξουν άνεργοι και πως όλοι θα απορροφηθούν από τα 4 κανάλια !

«Πρέπει να παρατηρήσουμε ότι έχουμε 4 νέα κανάλια με τουλάχιστον 400 εργαζόμενους, σύνολο δηλαδή 1600! Οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είναι χιλιάδες, και όλοι οι υπόλοιποι θα μείνουν στο δρόμο, και δεν θα είναι ούτε 1600 αυτοί που θα βρουν δουλειά στα νέα μίντια, γιατί οι νέοι καναλάρχες σχεδιάζουν να πάρουν στις δουλειές τους και ανθρώπους από άλλες επιχειρήσεις που έχουν ήδη σε λειτουργία. Αυτοί που θα μείνουν στο δρόμο, χωρίς δουλειά, δεν θα μπορέσουν να εργαστούν σε κάποιο site, όπως το παρουσιάζει ο κύριος Κατρούγκαλος. Αυτό είναι ...ανάξιο σχολιασμού! Στην ουσία έχουμε ακούσει και μεγαλύτερα ανέκδοτα από τον κύριο Κατρούγκαλο, ο οποίος μας είχε πει ότι "δεν θα μειωθούν οι συντάξεις" και σήμερα μας είπε ότι "μειώθηκαν 40%". Όσοι πάντως βρουν δουλειά, θα έχουν αφήσει αξιοπρεπείς μισθούς σε υγιείς επιχειρήσεις για να τρέχουν πίσω από τα... ψίχουλα του κυρίου Κατρούγκαλου. Δεν ξέρω αλλά…. αν ο υπουργός εργασίας βρεθεί χωρίς δουλειά–εύχομαι να μην συμβεί ποτέ- μπορεί να προσέλθει σε κάποιο από αυτά τα site να βρει απασχόληση και εκείνος να δει πως είναι», σχολίασε ο κύριος Μποτσαράκος.

«Το πιο σημαντικό είναι πως αυτή η χώρα έχει ήδη 1,5 εκατομμύριο ανέργους, έχει ήδη νέους ανθρώπους που αναγκάζονται να πάνε να δουλέψουν στο εξωτερικό και δεν έχουμε δει κάποια πολιτική ανάπτυξης, ώστε να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό! Και μετά βεβαίως έρχεται και η δικιά μας η σειρά και αύριο κάποιου άλλου, αλλά 1,5 εκατομμύριο συμπολίτες μας βρίσκονται ήδη στην ανεργία, να μην το ξεχνάμε αυτό», σχολίασε από την πλευρά της η κυρία Ζαχαρέα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top