Παυλόπουλος-Δουκάκης: Αδιέξοδη η πολιτική της λιτότητας

Σε πολύ καλό κλίμα η συνάντηση τους στο προεδρικό Μέγαρο

Παυλόπουλος-Δουκάκης: Αδιέξοδη η πολιτική της λιτότητας

Πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και ότι αυτή την προσπάθεια θα την στηρίξουν όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, εμφανίστηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά τη συνάντησή του στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης και υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ στις εκλογές του 1988, Μάικλ Δουκάκη.

Ο κ.Παυλόπουλος απαντώντας σε επισήμανση του κ.Δουκάκη για την ανάγκη τροποποίησης της πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι της κρίσης, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ξαναβλέπει την ανάγκη αλλαγής της πολιτικής της και πρόσθεσε ότι η επιβολή της λιτότητας βαθαίνει το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων και αναδεικνύει τα κοινωνικά αδιέξοδα.

Απευθυνόμενος στον κ.Δουκάκη, ο κ.Παυλόπουλος τον χαρακτήρισε κορυφαίο πολιτικό των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και κορυφαίο Έλληνα, ενώ τον προσφώνησε με τον τίτλο του προέδρου, υπογραμμίζοντας, ότι θα του άξιζε πραγματικά να τον είχε κατακτήσει. Επίσης, σημείωσε ότι, ως βουλευτής και κυβερνήτης της Μασαχουσέτης αλλά, κυρίως, ως υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ απέδειξε και ανέδειξε το υψηλό ήθος του, που είναι αντάξιο των αρχών και των αξιών του μεγάλου αμερικανικού έθνους και της δημοκρατίας που αυτό εκφράζει. Παράλληλα, πρόσθεσε ότι και ως Έλληνας της Διασποράς στάθηκε δίπλα στην ομογένεια, δίπλα στην Ελλάδα και το απέδειξε εμπράκτως.

Από την πλευρά του, ο κ.Δουκάκης τόνισε ότι οι Ελληνοαμερικανοί θέλουν πάντα να βοηθούν την Ελλάδα και στ��θηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη αλλαγής της ευρωπαϊκής πολιτικής έναντι της κρίσης, σημειώνοντας ότι η παρατεταμένη λιτότητα δεν βοηθάει στην ανάκαμψη της οικονομίας, ενώ μιλώντας ειδικότερα για την ελληνική οικονομία, υπογράμμισε την ανάγκη να δοθούν περαιτέρω κίνητρα για ανάπτυξη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top