Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πήραν έργο σίτισης μεταναστών ύψους 750.000 ευρώ; Στη Βουλή το θέμα

Οι καταγγελίες από βουλευτή της Κουμουνδούρου και η επίθεση στην κυβέρνηση

​Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνουν οι καταγγελίες που έκανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτη Σταμπουλή πως το μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τάπας ανέλαβε τη σίτιση των προσφύγων ύψους 750.000 ευρώ και θα ελέγχεται από την κόρη του!

Τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις παραπάνω καταγγελίες επιτέθηκαν στην κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για εύλογα ερωτηματικά που εγείρονται σχετικά με το αδιάβλητο της διαδικασίας και την ηθική διάσταση του θέματος. Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, Σταύρος Θεοδωράκης μέσω facebook!

Όλα ξεκίνησαν όταν η κυρία Σταμπουλή του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε σύμφωνα με το trustpress.gr: «Ένα άλλο ηθικό θέμα… η συντονίστρια του χώρου η κ. Χρύσα Τάπα είναι κόρη του κ.Τάπα, δηλαδή η... κυρία Τάπα που θα παραλαμβάνει τα τρόφιμα από τον πατέρα της και θα τα ελέγχει και υποτίθεται ότι θα πάρει και κάποια μέτρα εάν αυτά δεν είναι όπως πρέπει, είναι κόρη του προμηθευτή, δεν γίνονται αυτά τα πράγματα... δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ πως υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα και δεν θα πρέπει να το χρεωθεί συνολι��ά ο ΣΥΡΙΖΑ».

Μετά από αυτές τις καταγγελίες, ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης και ο συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής, του κόμματος Βασίλης Κικίλιας κατέθεσαν ερωτήσεις στη Βουλή σχετικά με το θέμα.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ.Κικίλιας κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό και προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Σερρών, κυρία Αφροδίτη Σταμπουλή, καταγγέλλει το μέλος της τοπικής Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ κ.Δη��ήτριο Τάπα ότι, μαζί με την κόρη του - συντονίστρια του χώρου φιλοξενίας - έχουν αναλάβει έργο σίτισης προσφύγων, ύψους 750.000 ευρώ. Ερωτήματα εγείρονται τόσο για το αδιάβλητο της διαδικασίας όσο και για την ηθική διάσταση αυτής της επιλογής. Η καταγγελία είναι σοβαρή και πρέπει να διερευνηθεί. Η Κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει τη διαφάνεια και να προστατεύσει την εικόνα της χώρας, που πλήττεται από τέτοιου είδους μεροληπτικές παροχές με κομματικά κριτήρια και οσμή σκανδάλου. Το δήθεν ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς έχει ήδη καταρρεύσει. Δεν θα αφήσουμε μαζί του να καταρρεύσει η χώρα».

Στο ίδιο ύφος και ο αντιπρόεδρος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επίσης κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή επισημαίνοντας ότι «στην περίπτωση της σίτισης των 420 προσφύγων που φιλοξενούνται στο Νομό Σερρών, αποδεικνύεται πως κίνητρο ορισμένων δεν είναι τα φιλάνθρωπα αισθήματα, αλλά η πολιτική και οικονομική ιδιοτ��λεια. Ειδικότερα, οι αρμόδιοι Υπουργοί ερωτώνται "αν υπήρξε διαδικασία ελέγχου του φακέλου των εταιρειών που υπέβαλαν αίτηση στο διαγωνισμό, ώστε να εξασφαλιστεί το αδιάβλητο του διαγωνισμού και να αποκλειστούν οι "ημέτεροι";", "για ποιον λόγο παραιτήθηκε ο κ.Τάπας, εφόσον δεν αποδέχεται την ύπαρξη ζητήματος ηθικής ευθύνης;" και "ποιος είναι ο τελικός προϋπολογισμός του διαγωνισμού και πότε θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός;"».

Δηλώσεις έκανε και ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, υπενθυμίζοντας την καταγγελία του από τον Απρίλιο. «Θα θυμάστε ίσως τα όσα είχα πει τον Απρίλιο στη Βουλή για το πάρτι των “ημετέρων” στα hot spot και στους χώρους φιλοξενίας των προσφύγων και των μεταναστών. Χίος – Κ��ς – Λιτόχωρο – Αργολίδα... Σπατάλες εκατομμυρίων σε “φίλους εργολάβους” αλλά και σε πολιτευτές των ΑΝΕΛ και “συντρόφους” του ΣΥΡΙΖΑ. Πολλοί βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας αντέδρασαν τότε φωνάζοντας “ντροπή”. Δεν ήθελαν καν να δουν τα στοιχεία που τους παρουσίαζα. Συμβάσεις, φωτογραφίες, μαρτυρίες που αποδείκνυαν ότι όλα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν. Και οι κολλητοί της (εκάστοτε) κυβερνητικής εξουσίας κονομάνε – για να μην πολυλογούμε. Xθες ήρθε από τις Σέρρες άλλη μια επιβεβαίωση. Όπως κατήγγειλε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ (!) Αφροδίτη Σταμπουλή η σίτιση των προσφύγων στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων νομού Σερρών είναι οικογενειακή υπόθεση κορυφαίων τοπικών στελεχών του … ΣΥΡΙΖΑ! Ο κ.Τάπας, μέλος της Νομα��χιακής του ΣΥΡΙΖΑ, προμηθεύει και η κυρία Τάπα (η κόρη του!) παραλαμβάνει και ελέγχει… Όμορφες δουλειές νοικοκυρεμένες. “Δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά”, είπε η βουλευτής, “υπάρχει τεράστιο ηθικό θέμα”. Μόνο ηθικό; Δεν θέλω να παρέμβω στις “ενδοοικογενειακές” σας υποθέσεις αλλά υπάρχουν και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στο “τραπέζι”. Ας ξεκινήσουμε από αυτό. Και μετά πάμε στα ηθικά με τα οποία το καθεστώς σας έχει χάσει επαφή» ανέφερε ο επικεφαλής του ΠΟΤΑΜΙΟΥ μέσω facebook.

Παρέμβαση και από το ΠΑΣΟΚ

Παρέμβαση έκανε και ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Μιχάλης Τζελέπης. Κατέθεσε ερώτηση προς τους αρμόδιους υπουργούς, απαιτώντας να τον ενημερώσουν για τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας: το καθεστώς κάτω από ποιο διεξήχθη ο διαγωνισμός, τα κριτήρια με τα οποία πραγματοποιήθηκε η ανάθεση έργου σίτισης μεταναστών στις Σέρρες, τον αριθμό των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό και αν τελικά ο διαγωνισμός κοινοποιήθηκε στην Διαφάνεια. Τέλος, ο βουλευτής ζητά να μάθει τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που έγιναν οι προσλήψεις των εργαζομένων, «όταν η κόρη είναι η υπεύθυνη και ο πατέρας έχει αναλάβει το έργο σίτισης των μεταναστών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top