Τι θα εξαγγείλει ο Τσίπρας στην ΔΕΘ - Οι αποφάσεις του κυβερνητικού συμβουλίου

Οικονομική πολιτική, δεύτερη αξιολόγηση και διεθνείς επαφές στο επίκεντρο

Η διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής, με στόχο τη δίκαιη ανάπτυξη, βρέθηκε στο επίκεντρο του άτυπου κυβερνητικού συμβουλίου που συνεδρίασε νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενόψει της Διεθνής Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), κάθε υπουργείο θα ετοιμάσει απολογισμό και προγραμματισμό προκειμένου να οργανωθεί η παρέμβαση του πρωθυπουργού, ο οποίος θα παρουσιάσει αναλυτικά την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο κ.Τσίπρας θα προβεί και σε αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, ενώ οι πυλώνες της οικονομικής πολιτικής θα είναι η ανάπτυξη και η κοινωνία.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε επίσης το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα με τα νομοσχέδια των υπουργείων Παιδείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Βιομηχανίας και Δικαιοσύνης.

Συζητήθηκαν ακόμα ζητήματα που αφορούν στη δεύτερη αξιολόγηση και την προετοιμασία της διαπραγμάτευσης, καθώς και ζητήματα σχετικά με την επιτάχυνση και τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου στον τομέα των επενδύσεων.

Ειδικά για τη δεύτερη αξιολόγηση, σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, εκτιμάται ότι αυτή θα είναι ευκολότερη από την πρώτη και εντός χρονοδιαγράμματος, ενώ σε ότι αφορά στα προαπαιτούμενα, οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν, ότι αυτά αφορούν εκκρεμότητες της πρώτης αξιολόγησης.

Στη σύσκεψη έγινε επίσης ενημέρωση για τις διεθνείς επαφές του πρωθυπουργού, τόσο σε ότι αφορά στη στρατη��ική για την αξιολόγηση και την διαπραγμάτευση, όσο και σε ότι αφορά στη Σύνοδο των Μεσογειακών χωρών και τη Συνάντηση των Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών ηγετών στο Παρίσι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top