Πολιτική θύελλα από το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο ύφεσης που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

Σφοδρή επίθεση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

«Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ βυθίζει την ελληνική οικονομία στην ύφεση» υποστηρίζει η ΝΔ.
Συγκεκριμένα, ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Φθιώτιδας Χρήστος Σταϊκούρας, σχετικά με τις εκτιμήσεις των τριμηνιαίων εθνικών λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ για το Α.Ε.Π., δήλωσε:
«Με βάση τα προσωρινά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για το Α.Ε.Π. του 2ου τριμήνου του 2016 (πρώτη εκτίμηση), η Ελληνική οικονομία παραμένει σε ύφεση, για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.
Αυτό είναι το οδυνηρό “αποτύπωμα” της αριστερής ιδεοληψίας, του λανθασμένου μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, της εσωτερικής στάσης πληρωμών, της ανικανότητας και ατολμίας στην υλοποίηση διαρθρωτικών αλλαγών, των παλινωδιών και υστερήσεων στην πραγματοποίηση αποκρατικοποιήσεων, της καθυστερημένης ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος.
Το αποτέλεσμα είναι η δυσάρεστη πραγματικότητα την οποία βιώνουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις να συνε��ίζεται και να επιβαρύνεται.
Για το λόγο αυτό απαιτείται, άμεσα, η εφαρμογή μιας διαφορετικού μείγματος συνεκτικής οικονομικής πολιτικής, προκειμένου η χώρα να βαδίσει πιο αποτελεσματικά προς τους στόχους της».

ΠΑΣΟΚ: Τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ ακυρώνουν τον κυβερνητικό μύθο για ανάπτυξη

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει και η Χαριλάου Τρικούπη.

«Η ελληνική οικονομία, για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο παραμένει σε ύφεση κι αυτό χωρίς αμφιβολία είναι το μεγάλο κατόρθωμα της κυβ��ρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ, αναφέροντας ότι «τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η ΕΛΣΤΑΤ, ακυρώνουν εν τη γενέσει του και το νέο μύθο περί ανάπτυξης που διακινούσαν το τελευταίο διάστημα οι θλιβεροί κυβερνητικοί εταίροι».
Στην ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι η πρόβλεψη όλων των διεθνών οργανισμών για ανάπτυξη 6-6,5% στη διετία 2015-16, έχει μετατραπεί σε ύφεση 1,5-2% στο ίδιο διάστημα και συγκεκριμένα καταγράφει τις «ασυγχώρητες καθυστερήσεις ενός έτους και πλέον, σε κρίσιμες αποκρατικοποιήσεις με επενδυτικό περιεχόμενο (λιμάνια, αεροδρόμια, Ελληνικό), τη ματαίωση επενδυτικού προγράμματος 5 δισ. ευρώ στην ενέργεια (Μικρή ΔΕΗ), την παρεμπόδιση ιδιωτικών επενδύσεων (χρυσός) και συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτών (διαχείριση απορριμμάτων)», καθώς επίσης και τα εξοντωτικά, όπως τα χαρακτηρίζει, μέτρα στην αγροτική παραγωγή και τα προβλήματα λόγω των capital copntrols.
Επίσης, επισημαίνει ότι «η υπερφορολόγηση και το φορο-ασφαλιστικό Κατρούγκαλου, οδήγησαν σε πτώση της καταναλωτικής δαπάνης των νοικοκυριών και σε μαζική φυγή επιχειρήσεων στις γειτονικές χώρες» και το πακέτο Γιούνκερ «παραμένει για την Ελλάδα μια αόριστη προσδοκία, αντί επενδυτικής πραγματικότητας».
Ακόμα, αναφέρει ότι «η συμμετοχή της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ (Ντράγκι), που ήταν προγραμματισμένη για τον περσινό Αύγουστο ακόμα περιμένει και μαζί της περιμένει και η ανάσα ρευστότητας στην πραγματική οικονομία».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top