ΝΔ: «Αθεράπευτη περίπτωση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ»

Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο της αδειοδότησης των επιχειρήσεων

​Σκληρή ανακοίνωση εκδόθηκε από το Γραφείο Τύπου της ΝΔ για το νομοσχέδιο που παρουσίασε το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με τίτλο «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας».

Η ανακοίνωση αναφέρει αναλυτικά:

«Ακόμα και στο θέμα της αδειοδότησης των επιχειρήσεων, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δείχνει ότι είναι αθεράπευτη περίπτωση.

Αφού κράτησε στην κατάψυξη για ενάμιση χρόνο το νόμο - πλαίσιο 4262/14, αποφάσισε τώρα να τον χρησιμοποιήσει εν μέρει, περιορίζοντας όμως το πεδίο εφαρμογής του και παρουσιάζοντας το όλο εγχείρημα ως αποκλειστικά δικό της.

Ο νόμος - πλαίσιο 4262/14 χαιρετίστηκε από το σύνολο της επιχειρηματικής κοινότητας. Μέχρι το Δεκέμβριο του ’14 είχαν εκδοθεί οι υπουργικές αποφάσεις από το Υπουργείο ��νάπτυξης, που απλούστευσαν τις διαδικασίες αδειοδότησης σε 103 δραστηριότητες και 897 επαγγέλματα.

Σαν να μην έφτανε ότι στη συνέχεια το Υπουργείο Ανάπτυξης και τα συναρμόδια Υπουργεία δεν προχώρησαν στην έκδοση των υπόλοιπων αποφάσεων, παρουσιάζουν τώρα ένα άλλο νομοθετικό πλαίσιο, που ενώ δεν κάνει καμιά μνεία στον νόμο 4262/14, σε αρκετά σημεία τον αντιγράφει.

Με παράλληλες, όμως, παρεμβάσεις που, δυστυχώς, αποτελούν βήματα προς τα πίσω. Η εφαρμογή του νόμου περιορίζεται μόνο σε τρία πεδία, ενώ την ίδια στιγμή δεν διευκρινίζεται τι θα συμβεί με τις υπουργικές αποφάσεις που είχαν ήδη εκδοθεί από το ’14 και με βάση τις οποίες είχε προχωρήσει σε απλουστευμένη μορφή η αδειοδότηση επιχειρήσεων.

Σε κάθε περίπτωση, το νομοσχέδιο αυτό δείχνει να είναι γνήσιο τέκνο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Από την μία πλευρά μια προσπάθεια ατελής, δηλωτική σύγχυσης. Και από την άλλη, επικοινωνιακά τρικ, την ώρα που οι επιχειρήσεις πιέζονται δραματικά από την υπερφορολόγηση και την έλλειψη ρευστότητας, που οξύνθηκε από τις κυβερνητικές πράξεις και παραλείψεις».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top