Το ΣτΕ πάγωσε προσωρινά τους διαγωνισμούς Ξανθού για τις καθαρίστριες στα νοσοκομεία

Που είχαν γίνει αντικείμενο πολιτικής αντιπαράθεσης και προκάλεσαν «έκρηξη» Πολάκη

Το Συμβούλιο της Επικρατείας «πάγωσε» προσωρινά τους διαγωνισμούς για την πρόσληψη καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις εργασίας, στα νοσοκομεία και τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Υγείας νομικά πρόσωπα, που πραγματοποιήθηκαν ή έχουν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο του άρθρου 97 του νόμου 4368/2016 και τη σχετική εγκύκλιο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.
Υπενθυμίζεται ότι το ζήτημα είχε γίνει αφορμή για σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και είχε προκαλέσει την "έκρηξη" του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, για τη σύλληψη του διοικητή και του υποδιοικητή του νοσοκομείου Τρικάλων, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς του εργολάβου καθαρισμού του τοπικού νοσοκομείου.
Ακόμη, το ΣτΕ «πάγωσε» προσωρινά και το διαγωνισμό για την πρόσληψη 30 καθαριστριών με ατομικές συβάσεις εργασίας, στο νοσοκομείο Καλαμάτας.
Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει δυο εταιρείες οι οποίες είχαν καταθέσει αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων σε περιφερειακά Διοικητικά Δικαστήρια για:
α) Tη σύναψη 30 ατομικών συμβάσεων έργου, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσσηνίας και τα υπαγόμενα σε αυτό παραρτήματά του,
β) την εκδήλωση ενδιαφέροντος σύναψης συμβάσεων μίσθωσης έργου και γ) την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας των κεντρικών υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top