Φίλης: «Ο πραγματικός ελέφαντας είναι ότι η Ευρώπη δεν δέχεται ότι το Ισλάμ είναι εδώ»

«Τζαμί τώρα για να μην γίνουμε Γαλλία και Βέλγιο»

Φίλης: «Ο πραγματικός ελέφαντας είναι ότι η Ευρώπη δεν δέχεται ότι το Ισλάμ είναι εδώ»

​Να κάμψει τις αντιστάσεις των ΑΝΕΛ όσον αφορά στη διάταξη για την ανέγερση μουσουλμανικού τεμένους στο Βοτανικό επιχείρησε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, προειδοποιώντας ότι αν δε συμβεί αυτό υπάρχει κίνδυνος ασφάλειας για τη χώρα.

«Αν δεν θέλουμε να έχουμε τα προβλήματα της Γαλλίας και του Βελγίου, ας μην επαναλάβουμε τα λάθη τους, που οι ίδιοι προσπαθούν τώρα να ανασκευάσουν», είπε ο κ. Φίλης και πρόσθεσε:

«Ο πραγματικός ελέφαντας είναι ότι η Ευρώπη δεν δέχεται ότι το Ισλάμ είναι ε��ώ και ζητά μια ευκαιρία για ένα καλύτερο μέλλον. Διαμαρτύρονται έντονα κάποιοι ότι είναι πολύ οι μουσουλμάνοι και ισλαμοποιείται η χώρα μας και πως θα είναι πόλος έλξης το Τζαμί. Αν ίσχυε αυτό δεν θα ήταν κανείς στην Αθήνα αλλά στην Θράκη. Να μην συμβεί ότι επιδιώκουν οι φονταμενταλιστές δηλαδή έναν θρησκευτικό πόλεμο. Εμείς θα είμαστε εκείνοι που θα πληρώσουν το ακριβότερο τίμημα».

Απευθυνόμενος μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς προς τους ΑΝΕΛ, ο υπουργός Παιδείας είπε:

«Οι υπόλοιποι που δυσπιστούν για το τέμενος και είναι υπέρ της ελευθερίας να σκεφτούν. Είναι προτιμότερο να λειτουργεί ένα άτυπο τζαμί ή με ονοματεπώνυμο και ΑΦΜ; Ένα άτυπο τζαμί ή με άδεια πυροσβεστικής υπηρεσίας; Σε παράνομο κτίριο με κίνδυνο σεισμού ή σε ασφαλές κτίριο; Ένα άτυπο τζαμί χωρίς τουαλέτες ή με άδεια δημόσιας υγείας; Η ύπαρξη άτυπων τζαμιών είναι ντροπή για τη χώρα και τους Μουσουλμάνους και ενέχει κινδύνους για την ασφάλεια της χώρας. Όλοι οι πρωθυπουργοί από το 1894 ήταν θετικοί για την κατασκευή του ακόμη κι ο Μεταξάς κι ο Παπαδόπουλος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top