ΠΟΛΕΜΟΣ: Στο «κόκκινο» η κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για καταλήψεις, αντιεξουσιαστές και Πολάκη

Επικριτικό και το Ποτάμι - Δικαιολόγησαν σήμερα τις καταλήψεις κυβερνητικά στελέχη

ΠΟΛΕΜΟΣ: Στο «κόκκινο» η κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για καταλήψεις, αντιεξουσιαστές και Πολάκη

Οξύνεται η κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για τις καταλήψεις κτιρίων από "αλληλέγγυους". Σήμερα αφορμή ήταν μια σειρά από δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών όπως της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας ότι οι καταλήψεις είναι προτιμότερες από γεγονότα που συμβαίνουν σε άλλες χώρες, στον Σκάι 100,3.

Επίσης, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη είπε ότι δεν είναι η κυβέρνηση αλλά η Δικαιοσύνη που απομάκρυνε τους καταληψίες, ενώ ο βουλευτής Γιώργος Κυρίτσης διαφώνησε με την απομάκρυνσή τους, δηλώνοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο»: "Πρέπει να υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία για την κανονικοποίηση των καταλήψεων στέγης".

Για ανοικτή συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους καταληψίες μιλά η ΝΔ, με τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος να επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Ο ΣΥΡΙΖΑ επιστρέφει στις "συνιστώσες" που προφανώς υπάρχουν πάντα. Ο μπούσουλας χάθηκε. Ξεκάθαρη θέση δεν υπάρχει. Πρωθυπουργός υπάρχει;».

Επικριτική είναι και η αντίδραση του Ποταμιού για την αθωωτική απόφαση των εισβολέων διαδηλωτών σε Εκκλησία εν ώρα λειτουργίας: "Δημιουργεί την αίσθηση ότι καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει” δήλωσεο επικεφαλής του κόμματος Σταύρος Θεοδωράκης.

Από την πλευρά της κυβέρνησης πάντως, αποδοκίμασαντην εισβολή αντιεξουσιαστών στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης οι υπουργοί Παιδείας, Νίκος Φίλης και Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος , σε κοινή τους δήλωση.

Κόντρα και για την ανάρτηση Πολάκη στο facebook

Κυβέρνηση και ΝΔ ήρθαν σε μετωπική σύγκρουση και με αφορμή ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο Facebook, κατά την οποία ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιτέθηκε στην Αστυνομία και τη Δικαιοσύνη έπειτα από τη σύλληψη του διευθυντή και του υποδιευθυντή του νοσοκομείου Τρικάλων. "Τώρα αρχίζει η πραγματική μάχη του ποιος κυβερνώ αυτόν τον τόπο", υποστήριξε ο κ. Πολάκης.

"Νομίζει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει παρά το Σύνταγμα και τους νόμους" σχολίασε από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης στον Σκάι 100,3.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστηρίζει με όλες του τις ��υνάμεις την προσπάθεια εξυγίανσης του τομέα της δημόσιας υγείας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κυβερνών κόμμα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top