Καμμένος: Να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών - Να εκλέγεται ο ΠτΔ από το λαό!

"Σταθερές κυβερνήσεις δε σημαίνει απαραίτητα μεγάλα κόμματα"

Καμμένος: Να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών - Να εκλέγεται ο ΠτΔ από το λαό!

​«Οι πολίτες περιμένουν να αναλάβουμε τις ευθύνες μας», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο, το βράδυ της Πέμπτης. Σύμφωνα με τον κ.Καμμένο, ο μόνος δρόμος για σταθερότερες κυβερνήσεις είναι αυτός της απλής αναλογικής, καθώς όπως είπε, μπορούν να υπάρξουν συνθέσεις.

​«Δεν είναι επιχείρημα πως οι σταθερές κυβερνήσεις απαιτούν μεγάλα κόμματα. Αυτή η κυβέρνηση είναι σταθερή αν και συμμετέχουν σε αυτήν κόμματα που προέρχονται διαφορετικούς χώρους. Μπορούμε να έχουμε συνθέσεις», τόνισε.

«Είναι η ώρα να δώσουμε τη δυνατότητα στη νέα γενιά να πάρει στα χέρια της το μέλλον», είπε, αναφερόμενος στην παραχώρηση δικαιώματος ψήφου στους 17χρονους.

«Πρέπει να βελτιωθούν και άλλα, ωστόσο μπορούμε να αρχίσουμε από αυτά τα δύο», σχολίασε ο κ. Καμμένος.

Παράλληλα, ο ίδιος τόνισε ότι πρόταση των Ανεξαρτήτων Ελλήνων είναι να καταργηθεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, ενώ δεν απέκλεισε να εξεταστεί στο μέλλον το ενδεχόμενο να παραχωρηθεί δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού.

«Δεν μπορεί να υπάρξει αξιοπιστία απέναντι στον ελληνικό λαό, αν δεν καταργήσουμε τον νόμο περί ευθύνης υπουργών», τόνισε, ενώ, αναφερόμενος στη Συνταγματική Αναθεώρηση, υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι μπορεί να συζητηθεί το ασυμβίβαστο υπουργού και βουλευτή, αλλά και οι αρμοδιότητες του Προέδρου της Δημοκρατίας και η εκλογή του από το λαό.

Σχολιάζοντας την επίσκεψη Τζακ Λιου στην Αθήνα, ο κ.Καμμένος εκτίμησε ότι έως την λήξη της θητείας του προέδρου της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα θα έχει ρυθμιστεί το ελληνικό χρέος, επικαλούμενος και τις δηλώσεις του αμερικάνου υπουργού Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι η προεδρική εκλογή των ΗΠΑ θα γίνει στις 8 Νοεμβρίου 2016.

ΒΙΝΤΕΟ ΒΟΥΛΗ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top