Ο Λαφαζάνης… τα πήρε με τον Τούρκο πρέσβη: Δεν δεχόμαστε απειλές και πιέσεις

Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία του φιλοκουρδικού τουρκικού κόμματος HDP

Με αντιπροσωπεία του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας HDP συναντήθηκε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Οι δύο αντιπροσωπίες αντάλλαξαν απόψεις για τις πρόσφατες δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία, το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα και την πορεία της Τουρκίας και του καθεστώτος Ερντογάν μετά από αυτό.

Η αντιπροσωπεία του HDP ενημέρωσε, επίσης, για τις εξελίξεις στην Τουρκία μετά το πραξικόπημα, εκφράζοντας την βαθιά ανησυχία της και την αντίθεση της στον εντεινόμενο αυταρχισμό του αντιδημοκρατικού καθεστώτος που επιδιώκει να οικοδομήσει ο Ερντογάν.

«Βλέπουμε την κυβέρνηση Ερντογάν να αξιοποιεί το πραξικόπημα ως ευκαιρία και πρόσχημα όχι για να προχωρήσει τον αναγκαίο και ανεκπλήρωτο εκδημοκρατισμό της Τουρκίας αλλά για να οικοδομήσει ένα ακόμα πιο σκληρό αυταρχικό και αντιδημοκρατικό καθεστώς» είπε μετά τη συνάντηση ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Παράλληλα, αναφερόμενος στους 8 Τούρκους στρατιωτικούς τόνισε πως η Ελλάδα «οφείλει να τηρήσει πλήρως και στο ακέραιο όλες τις προβλέψεις και εγγυήσεις που κατοχυρώνει το διεθνές δίκαιο και η εθνική νομοθεσία», ενώ άφησε αιχμές κατά του Τούρκου πρέσβη: «Η Ελλάδα μπορεί να κατάντησε από τις μνημονιακές δυνάμει�� ένα νεοαποικιακό πειραματόζωο λιτότητας, δεν είναι δυνατόν όμως να φτάνει στο σημείο να αποδέχεται απειλές και πιέσεις στο θέμα των “8” από την πλευρά της Τουρκίας σαν αυτές που ωμά διατύπωσε ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top