Ερώτηση Θεοδωράκη στον Τσίπρα: Εκατοντάδες χιλιάδες δουλεύουν και δεν πληρώνονται

Τον καλεί να απαντήσει στη Βουλή για την απλήρωτη εργασία

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης προς τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, για τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν και δεν πληρώνονται.
Ο κ. Θεοδωράκης στην επίκαιρη ερώτηση καλεί τον κ. Τσίπρα να απαντήσει στη Βουλή, τι προτίθεται να κάνει για το φαινόμενο αυτό, το οποίο δημιουργήθηκε τα χρόνια της κρίσης και έχει γιγαντωθεί τους τελευταίους μήνες, με ευθύνη, όπως υποστηρίζει, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού καταλήγει στην ερώτησή του:
«Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή εργασία είναι στοιχειώδες ανθρώπινο δικαίωμα σ’ ένα ευρωπαϊκό κράτος. Όμως, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, χωρίς στόχο και πυξίδα στην οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τις εργασιακές σχέσεις, αδυνατεί να προστατέψει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Με την άστοχη οικονομική πολιτική, που εφάρμοσε τον τελευταίο ενάμισι χρόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, προκάλεσε μεγαλύτερη ύφεση, οδήγησε στο κλείσιμο επιχειρήσεων, στην τραπεζική και χρηματιστηριακή αργία και στην επιβολή ελέγχων κεφαλαίων (capital controls). Επιδείνωσε σημαντικά, δηλαδή, τις εργασιακές συνθήκες για εργαζομένους κα�� εργοδότες.
Με βάση, λοιπόν, τα παραπάνω ερωτάται ο Πρωθυπουργός:
1. Τι είδους πρωτοβουλίες θα λάβετε, ώστε να κατοχυρωθεί το δικαίωμα στην εργασία και η ομαλή καταβολή των μισθών, χωρίς να φτάνουμε στην επίσχεση εργασίας;
2. Πότε και με ποιον τρόπο σκοπεύει το Δημόσιο να εξοφλήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τις επιχειρήσεις; Εξετάζει το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να μπορούν οι τράπεζες να δανειοδοτούν επιχειρήσεις, στις οποίες χρωστάει λεφτά το ελληνικό δημόσιο, με την υποχρέωση τα δάνεια αυτά να πηγαίνουν εξ ολοκλήρου στην μισθοδοσία;
3. Εξετάζει η κυβέρνηση το ενδεχόμενο παροχής επιδόματος επισφαλούς εργασίας στους εργαζομένους, που δεν πληρώνονται, μέχρι να αποκατασταθεί η ομαλότητα στις πληρωμές από τους εργοδότες;».
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top