Βρούτσης: Για πρώτη φορά οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης ξεπέρασαν την πλήρη απασχόληση

Δήλωση για τα αποτελέσματα του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για τον Ιούνιο του 2016

Βρούτσης: Για πρώτη φορά οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης ξεπέρασαν την πλήρη απασχόληση
Κριτική στην κυβέρνηση ότι για πρώτη φορά οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης ξεπέρασαν την πλήρη απασχόληση ασκεί ο πρώην υπουργός Εργασίας και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης.
«Τα αποτελέσματα του συστήματος “ΕΡΓΑΝΗ” μηνός Ιουνίου 2016 αλλά και της ΕΛ.ΣΤΑΤ., δυστυχώς επιβεβαιώνουν τους φόβους και τις ανησυχίες μας για την αρνητική πορεία των εξελίξεων στην αγορά εργασίας» αναφέρει ο κ. Βρούτσης.
«Τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. επιβεβαιώνουν ότι η αποκλιμάκωση της ανεργίας έχει “φρενάρει” σημαντικά. Όλα δείχνουν, ότι μέχρι το τέλος του χρόνου η ανεργία θα “κρατηθεί” στο 24% σε ετήσια βάση, όταν οι μακροοικονομικές προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου προγράμματος προέβλεπαν ανεργία 19,5% σε ετήσια βάση» επισημαίνει ο πρώην υπουργός Εργασίας σχετικά με το ποσοστό της ανεργίας.
Όσον αφορά τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης ο κ.Βρούτσης τονίζει:
«Για πρώτη φορά, το 2016, οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης (μερική απασχόληση και εκ περιτροπής απασχόληση) έσπασαν το φράγμα του 50% και ξεπέρασαν την πλήρη απασχόληση. Αυτό αποτελεί μια αρνητική εξέλιξη, όσο αφορά τον δείκτη των ποιοτικών χαρακτηριστικών της μισθωτής απασχόλησης».
Ο πρώην υπουργός προσθέτει για το ίδιο ζήτημα:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αντιπολίτευση ασκο��σε καθημερινά δριμύτατη κριτική στην εικόνα που παρουσίαζε -επί Ν.Δ.- η αγορά εργασίας, την οποία μάλιστα χαρακτήριζε ως εργασιακή “ζούγκλα” και “μεσαίωνα”. Ήταν η περίοδος που υπόσχονταν σε εργαζομένους και ανέργους την πλήρη κατάργηση κάθε ευέλικτης μορφής απασχόλησης, πλήρη απασχόληση για όλους και 751 ευρώ κατώτατο μισθό για όλους!
Σήμερα, 18 μήνες μετά, εργαζόμενοι και άνεργοι βιώνουν στο “πετσί” τους την απόλυτη εξαπάτηση, καθώς και οι μισθοί μειώθηκαν (μείωση αφορολόγητου, αύξηση ΦΠΑ, αύξηση εισφορών) και ο μισθός των 751 ευρώ δεν δόθηκε και το ιστορικό ρεκόρ στην αγορά εργασίας έσπασε με την ευέλικτη απασχόληση να ξεπερνά –για πρώτη φορά- την πλήρη απασχόληση» .
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top