ΠΟΛΕΜΟΣ κυβέρνησης-δικαστών για τη Siemens: Για συκοφαντία κάνουν λόγο οι δικαστικοί λειτουργοί

Δίνουν και παίρνουν οι ανακοινώσεις για την πολύκροτη δίκη - Πρώτη ανάρτηση: 11:25

​Φουντώνει η κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δικαστικούς μετά από την επ' αόριστον αναβολή​ της δίκης για τα μαύρα ταμεία της Siemens λόγω της μη έγκαιρης μετάφρασης του βουλεύματος στη γλώσσα ορισμένων κατηγορουμένων.

Την Τετάρτη η κόντρα αυτή κλιμάκωθηκε με την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος ζήτησε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο να μεταβεί στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου και να ζητήσει την επιτάχυνση των διαδικασιών, μετά και από την επ' αόριστον αναβολή και της δίκης του Τ. Μαντέλη.

Έτσι σήμερα το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης ικανοποίησε την εντολή του πρωθυπουργού, ενώ ο εισαγγελέας Εφετών, Ι. Ντογιάκος με μια οργισμένη απάντησή του έκανε λόγο για «σκόπιμες διαρροές από αγνώστους, δήθεν πολιτικούς κύκλους, με αισχρά υπονοούμενα που δεν είναι σε θέση να συγκαλύψουν την αλήθεια».

Λίγο αργότερα ηχηρή παρέμβαση για τις εξελίξεις στην υπόθεση της Siemens έκανε με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, κάνοντας λόγο για «επιχειρούμενη, ευτυχώς από ελάχιστους πολιτικούς και μη, απαξίωση της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της δημοσίως».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αναφέρει:

«Η επιχειρούμενη, ευτυχώς από ελάχιστους πολιτικούς και μη, απαξίωση της Δικαιοσύνης και των Λειτουργών της δημοσίως (μέσω των ΜΜΕ κλπ) και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να αμφισβητείται γενικώς και αορίστως η αμεροληψία και η αξιοπιστία της, αφενός μεν αποτελεί άκρα συκοφαντία κατά της ισότιμης και ισόκυρης με την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, δικαστικής εξουσίας αφ’ ετέρου δε δημιουργεί στους π��λίτες ανασφάλεια χωρίς τουλάχιστον μέχρι στιγμής να γνωρίζουμε τελικά αυτή η συμπεριφορά ποιον εξυπηρετεί.

Εμείς, οι Έλληνες Δικαστές και Εισαγγελείς, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζο��με κατά την άσκηση των καθηκόντων μας (κενές οργανικές θέσεις, έλλειψη ανάλογων κτιριακών εγκαταστάσεων, επαρκούς γραμματειακής υποστήριξης, μηχανογραφικής οργάνωσης, μεταφραστικού τμήματος, διερμηνέων, δικαστικής αστυνομίας κλπ) θα συνεχίσουμε, όπως άλλωστε διαχρονικά πράττουμε, έχοντας βεβαίως υποχρέωση προς τούτο, να προσφέρουμε αόκνως τις υπηρεσίες μας στους πολίτες της χώρας μας με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πάντοτε σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους Νόμους και προπαντός με τη συνείδησή μας».

Διαβάστε επίσης:

Παρασκευόπουλος: «Όλοι θέλουν την ταχεία εξέλιξη της δίκης για τη Siemens»

ΕΞΑΛΛΟΣ ο Ντογιάκος: «Σκόπιμες διαρροές, δήθεν πολιτικών κύκλων με αισχρά υπονοούμενα»

Άρειος Πάγος: Πειθαρχική εξέταση για τη δίκη της Siemens - Προσωπική παρέμβαση Τσίπρα

O κακός χαμός στη Βουλή με την Τσατάνη: "Τι μου ζήτησε ο Παπαγγελόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αυτογελοιοποιούνται -ΑΓΡΙΑ ΚΟΝΤΡΑ

Δίκη Siemens: Χαμένοι στην μετάφραση Εισαγγελία και υπουργείο Εξωτερικών-ΝΕΑ ΚΟΝΤΡΑ

Μετά τη Siemens και η δίκη Μαντέλη πάει για επ’ αόριστον αναβολή

Κοτζιάς: Η μετάφραση του βουλεύματος για τη Siemens εστάλη στις 13 Μαΐου

Καταγγελία Καμμένου μέσω Twitter για τη δίκη της Siemens

Σκάνδαλο Siemens: 10 χρόνια μετά την αποκάλυψη η δίκη δεν έχει ξεκινήσει ακόμα!

Δικαστικό ΣΟΚ: Αναβλήθηκε επ’ αόριστον η δίκη της Siemens

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top