Λαγκάρντ: Δεν ήταν επιτυχημένη η παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα και ιδιαίτερα για τους Έλληνες!

Αιχμές για τις βολές κατά του Ταμείου από τους εταίρους- Τις αποδίδει στη θέση του για την ελάφρυνση του χρέους

Λαγκάρντ: Δεν ήταν επιτυχημένη η παρουσία του ΔΝΤ στην Ελλάδα και ιδιαίτερα για τους Έλληνες!
Πρέπει να παραδεχθούμε ότι η εμπειρία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα δεν ήταν επιτυχημένη, δήλωσε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, για τη συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times.
Η κ. Λαγκάρντ επισήμανε μάλιστα ότι δεν ήταν επιτυχημένη εμπειρία για κανέναν και ιδιαίτερα για τους ίδιους τους Έλληνες πολίτες!
Πρόσθεσε πάντως ότι το ΔΝΤ είναι απλά ο βολικός αποδιοπομπαίος τράγος στην Ελλάδα, καθώς υποστηρίζει σθεναρά την ελάφρυνση του χρέους της από τους Ευρωπαίους πιστωτές.
Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ δήλωσε ακόμα ότι θέλει το Ταμείο να προχωρήσει την εργασία του σε θέματα όπως αυτό της εισοδηματικής ανισότητας.
H αντιμετώπιση των ανισοτήτων, υποστήριξε η Λαγκάρντ, είναι κρίσιμη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην παγκοσμιοποίηση, η οποία έβγαλε εκατομμύρια ανθρώπων από τη φτώχεια σε όλο τον κόσμο, αλλά βρίσκεται τώρα στο στόχαστρο στις πλούσιες οικονομίες, όπου δεν έγιναν αρκετά πράγματα για να βοηθηθούν όσοι έμειναν πίσω.
Ανέφερε μάλιστα ότι η επιθυμία της είναι το ΔΝΤ να έχει ανθρώπινο πρόσωπο.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top