Πρωτοφανείς καταγγελίες Κουίκ για απειλές σε μέλη της κυβέρνησης από λαθρεμπόρους τσιγάρων

Τι είπε ο ίδιος στο STAR

Πρωτοφανείς καταγγελίες Κουίκ για απειλές σε μέλη της κυβέρνησης από λαθρεμπόρους τσιγάρων

Πρωτοφανείς καταγγελίες για απειλές σε μέλη της κυβέρνησης και για εκφοβισμό σε κυβερνητικούς αξιωματούχους από το κύκλωμα των λαθρεμπόρων τσιγάρων έκανε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ.

Η επιστολή που δέχθηκε ο Τρύφων Αλεξιάδης τον Οκτώβριο του 2015 περιείχε μια σφαίρα με ένα απειλητικό σημείωμα που έγραφε «Τρύφωνα Αλεξιάδης εισπράκτορα της Βέρμαχτ μέχρι να έρθει η ώρα “0” θα καταλάβεις τι πάει να πει φόβος και εσύ και τα μέλη της οικογένειας σου». Υπέγραφε η «Κόκκινη Φράξια» με σήμα ένα κόκκινο αστέρι!

Σήμερα, 9 μήνες μετά, με το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων να έχει κατατεθεί στη Βουλή, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Τέρενς Κουίκ συνέδεσε τις απειλές αυτές με τις φήμες που διαρρέονται εναντίον του, αλλά και με μια πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε στέλεχος του υπουργείου οικονομικών.

«Σε έναν από τους ανθρώπους που δουλεύουν στην ομάδα μας, "φουσκωτοί" τον περίμεναν έξω από το σπίτι του βράδυ, τον έπιασαν από τον λαιμό και του είπαν "σκέψου τη γυναίκα σου και τα παιδιά σου”», είπε ο κ.Κουίκ στον Real fm.

Οι απειλές προς Αλεξιάδη, Κουίκ και στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών που είναι υπεύθυνο για τον έλεγχο του ειδικού χαρτιού, με το οποίο εκτυπώνονται οι ταινίες για τον εκτελωνισμό και την δασμολόγηση των τσιγάρων, συζητήθηκαν σε κορυφαίο επίπεδο μέσα στην κυβέρνηση και έφθασαν σε γνώση του Πρωθυπουργού.

Έχουμε σαφή εντολή από τον Αλέξη Τσίπρα και για τους ΑΝΕΛ να τσακίσουμε το λαθρεμπόριο, τόνισε ο κ.Κουίκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τρύφων Αλεξιάδης έχει στην κατοχή του ντοκουμέντα για τον όγκο των παραγγελιών του ειδικού χαρτιού, που αποδεικνύει τη δασμολόγηση των τσιγάρων, ενώ έχει στείλει αντίγραφα των ταινιών αυτών στην Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτό που διερευνάται είναι, αν οι παραγγελίες χαρτιού αντιστοιχούσαν στις ποσότητες τσιγάρων που εισήχθησαν νόμιμα ή αν γινόταν λαθρεμπόριο και στην ειδική ταινία, ώστε να μην ξεχωρίζουν τα λαθραία από τα νόμιμα τσιγάρα. Όπως αποκαλύπτει στο Star, ο Τέρενς Κουίκ, στην έρευνα έχει εμπλακεί και το τμήμα εσωτερικών υποθέσεων της αστυνομίας.

Το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου τσιγάρων προβλέπει την ίδρυση συντονιστικού κέντρου και Ενιαίου Κεντρικού Μητρώου, όπου θα καταγράφονται όλες οι συναλλαγές στην αγορά καπνού και κάθε προϊόν θα έχει μοναδικό κωδικό αναγνώρισης.

BINTEO STAR

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top