Στη ΜΑΧΗ το Μαξίμου για να συγκεντρώσει τις 200 ψήφους για τον εκλογικό νόμο

Τα πάντα για να βρεθούν οι τρεις πολυπόθητες ψήφοι

Στη ΜΑΧΗ το Μαξίμου για να συγκεντρώσει τις 200 ψήφους για τον εκλογικό νόμο

​Στο κυνήγι των 3 πολυπόθητων ψήφων που θα εξασφαλίσουν τον μαγικό αριθμό 200 για να περάσει η πρόταση για τον εκλογικό νόμο, ώστε να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές έχει ριχτεί η κυβέρνηση μετά και από την υπερψήφισή του επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο παραμένουν αισιόδοξοι ότι είναι εφικτό να βρεθούν οι απαιτούμενοι ψήφοι, με κυβερνητικούς κύκλους να δείχνουν τις δυσκολίες που θα έχουν Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ σε περίπτωση που γίνουν εκλογές.

Πάντως μετά τη δήλωση της προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά ότι δεν πρόκειται το κόμμα της να στηρίξει αποσπασματικές ρυθμίσεις και «τυχοδιωκτικές επιλογές», οι τόνοι ανέβηκαν από το ΣΥΡΙΖΑ και το Μαξίμου.

Μάλιστα ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Κουρουμπλής, έσπευσε να κλείσει την όποια συζήτηση ξεκίνησε μέσα από διαρροές κυβερνητικών πηγών για ενδεχόμενη μείωση του ορίου 3% για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή, ξεκαθαρίζοντας πως «αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για το 3%».

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση προκαλεί ξεκάθαρα το ΠΑΣΟΚ και τη Φώφη Γεννηματά να πει «ναι» στην απλή αναλογική, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια προοδευτική κυβέρνηση, μιας και ενδεχόμενη μείωση του ορίου του 3% θα σήμαινε ότι είναι πολύ πιθανόν κόμματα όπως αυτό το Χ. Θεοχάρη, του Φ. Κρανιδιώτη και του Γ. Παπανδρέου να μπουν στην Βουλή, παίρνοντας ποσοστά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Άλλωστε ο Π. Κουρουμπλής απέρριψε την πρόταση που διατύπωσε εκτός Βουλής η κυρία Γεννηματά για πάγωμα του εκλογικού νόμου, αντιπροτείνοντας να συνταχθεί με το αίτημα για απλή αναλογική.

Απηύθυνε μάλιστα ευθεία πρόσκληση στο ΠΑΣΟΚ για συγκυβέρνηση, τονίζοντας ότι έχει παρέλθει η εποχή των μονοκομματικών κυβερνήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ψηφίσθηκε επί της αρχής στην Επιτροπή της Βουλής ο εκλογικός νόμος

Κουρουμπλής: Πιστεύω ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές – «Όχι» σε συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top