Τζάκρη: Γιατί να μην ψηφίσει και η Χρυσή Αυγή τον εκλογικό νόμο;

«Δεν θα ήταν δημοκρατικό να πούμε ότι αποκλείουμε οποιοδήποτε κόμμα» δήλωσε

Τζάκρη: Γιατί να μην ψηφίσει και η Χρυσή Αυγή τον εκλογικό νόμο;
Η απλή αναλογική μπορεί να ψηφισθεί και με την ψήφο της Χρυσής Αυγής δήλωσε η υφυπουργός Οικονομίας Θ. Τζάκρη!
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Θεσσαλονίκη (όπου βρέθηκε για την έκθεση NANOTEXNOLOGY 2016) τόνισε : «Η Χρυσή Αυγή όπως και να το κάνουμε, συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Δεν θα ήταν δημοκρατικό να πούμε ότι αποκλείουμε οποιοδήποτε κόμμα».
Έδωσε έτσι συνέχεια στα σχετικά σενάρια, μετά την δήλωση του προέδρου της Βουλής Ν. Βούτση, ο οποίος είχε σχολιάσει με νόημα σε συνέντευξή του ότι «οι βουλευτές της Βουλής είναι 300».
Η υφυπουργός ανέφερε επίσης σχετικά με τον εκλογικό νόμο ότι μπορεί να υπάρξουν βελτιώσεις στο περιεχόμενό του, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος των 200 ψήφων στο Κοινοβούλιο, που θα επιτρέψει την εφαρμογή του στις αμέσως επόμενες εκλογές.
Η κ. Τζάκρη είπε επίσης: «Η απλή αναλογική είναι στο DNA της Αριστεράς. Είναι ένας διαχρονικός πόθος της Αριστεράς η νομοθετήσει και την εισαγωγή της στο πολιτικό σύστημα».
Για την αρνητική στάση της επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φ. Γ��ννηματά, σχολίασε: «Δεν είναι το «όχι» (συνολικά) της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Εκεί υπάρχει ένας διχασμός. Ήδη η μια από τις δυνάμεις που στηρίζουν τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ο κ. Θεοχαρόπουλος, έχει διαχωρίσει τη θέση του».
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top